Elevii români au obţinut 11 medalii, din care 6 de aur, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Olimpicii români au obţinut 11 medalii, din care şase de aur, patru de argint şi o medalie de bronz, la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 - 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă).

376 afișări
Imaginea articolului Elevii români au obţinut 11 medalii, din care 6 de aur, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Elevii români au obţinut 11 medalii, din care 6 de aur, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie, informează Ministerul Educaţiei.

La chimie au obţinut medalii de aur: Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri ' din Galaţi), iar medalie de argint - Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa).

La matematică a fost obţinută medalie de aur de Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), medalie de argint, de Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz, de Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Trei medalii de aur au fost obţiute la informatică de Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Alte medalii au fost obţinute de elevii români la fizică. Este vorba despre două medalii de argint - Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din 2014 a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Lotul olimpic revine în ţară vineri, ora 20.05, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici