Elevii români, patru medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori

Lotul olimpic al României a obţinut patru medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, care a avut loc la Bangkok, în Thailanda.

338 afișări
Imaginea articolului Elevii români, patru medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori

FOTO: Facebook Ministerul Educaţiei

Potrivit Ministerului Educaţiei, medaliile de argint au fost obţinute Neag Tudor Bredan, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Jicu Alexandru Ioan, Şcoala Gimnazială nr. 10 din Bacău, Covrig Raul Alexandru, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei şi Gheorghe Rareş Răzvan, Şcoala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu din Buzău.

Medalii de bronz au obţinut Macoveiciuc Sabrina Giulia, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Negureanu Alexandru Paul, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Delegaţia României a fost coordonată de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu, Bucureşti, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Bucureşti, Iacob Voichiţoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO 2023) s-a desfăşurat în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023 la Bangkok, Thailanda.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) este o competiţie de ştiinţă pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competiţional. IJSO îşi propune să promoveze interesul pentru ştiinţă în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică şi realizarea unor experimente. De-a lungul anilor, IJSO îşi propune să aibă un impact pozitiv asupra educaţiei, în disciplinele chimie, fizică şi biologie.

IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite ţări. Anul acesta au participat 54 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici