Elevii şi studenţii orfani vor avea gratuitate la transportul public local din Capitală/ PMB va construi o pasarelă pietonală lângă Fântâna Mioriţa din Bucureşti

CGMB a decis, joi, delegarea gestiunii de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) către Societatea de Transport Bucureşti, asta după ce la începutul anului s-a decis ca RATB să fie transformată în STB.De asemenea,consilierii au decis ca elevii orfani să aibă gratuitate la transportul public.

929 afișări
Imaginea articolului Elevii şi studenţii orfani vor avea gratuitate la transportul public local din Capitală/ PMB va construi o pasarelă pietonală lângă Fântâna Mioriţa din Bucureşti

Elevii şi studenţii orfani vor avea gratuitate la transportul public local din Capitală/ PMB va construi o pasarelă pietonală lângă Fântâna Mioriţa din Bucureşti

Delegarea gestiunii de la RATB către nou înfiinţata STB vine după ce CGMB a decis la începutul acestui an ca RATB să fie transformată în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA.

Acţionarii vor fi Primăria Capitalei, prin Consiliul General, şi Consiliul Judeţean Ilfov. Societatea nou înfiinţată va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei vor fi preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii.

La acest proiect a fost depus un amendament, care a fost aprobat, şi care prevede ca elevii şi studenţii orfan să aibă gratuitate la transportul cu noua STB.

PMB va construi o pasarelă pietonală lângă Fântâna Mioriţa din Capitală

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a mai aprobat un proiect care prevede aprobarea sumei de 7,3 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru construirea unei pasarele pietonale lângă Fântâna Mioriţa din Capitală.

Proiectul privind construirea pasarelei, în valoare de 7,3 milioane de lei, face parte dintr-un proiect mai amplu, anunţat în urmă cu două săptămâni de Primăria Generală.

„Au fost identificate în Bucureşti 9 zone cu circulaţie rutieră intensă în care vor fi construite 11 pasarele, care vor determina simplificarea circulaţiei pietonale şi a bicicliştilor. Accesul este prevăzut şi pentru persoanele cu dizabilităţi prin rampe sau lifturi. Contractul pentru Studiul de fezabilitate pentru cele 11 pasarele a fost semnat între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă în data de 03.08.2018. Valoarea totală a contractului este de 125.000 euro”, transmit reprezentanţii PMB.

Potrivit sursei citate, primul studiu a fost deja livrat pentru Pasarela de la Fântâna Mioriţa, pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, la pasajul de cale ferată.

„Pasajul este prevăzut să aibă lungimea de 140 m şi lăţimea de 3 m, iar înălţimea gabarit să fie de 6,78 m. Valoarea totală a investiţiei rezultată din sudiu se ridică la 1,6 milioane euro”, mai spun reprezentanţii PMB.

Alte trei pasarele se vor construi la Metrou Aurel Vlaicu, în direcţiile: Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucuresti şi Prefectură, Viitorul Spital Metropolitan, Calea Floreasca, la Mall Promenada.

Potrivit PMB, celelalte pasarele vor fi construie în zone precum: Calea Griviţei – RATB Carpaţi: între strada Dorna şi strada Soveja; Şos. Alexandriei - Ieşire Bucureşti-Bragadiru: în zona penitenciarului Rahova; Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake; Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora; Calea Văcăreşti - la intersecţia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la staţia de metrou Mihai Bravu; Şoseaua Mihai Bravu nr. 30: Amplasamentul propus este la ieşirea din pasajul Bucur Obor înspre b-dul Ferdinand I; Bd. Doamna Ghica – str. Dimitrie Grozdea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici