Emil Boc a alergat în cursa "Flacăra Speranţei" Special Olympics, purtând o torţă

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a alergat, sâmbătă, pe străzile municipiului în cursa "Flacăra Speranţei", purtând o torţă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, cu prilejul deschiderii Jocurilor Naţionale Special Olympics.

283 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a alergat în cursa "Flacăra Speranţei" Special Olympics, purtând o torţă

Emil Boc a alergat în cursa "Flacăra Speranţei" Special Olympics, purtând o torţă

Emil Boc a luat startul în cursa "Flacăra Speranţei" din faţa Primăriei Cluj-Napoca, alături de aproximativ 40 de persoane, printre care poliţişti şi jandarmi.

Primarul a purtat o torţă împreună cu un copil, până la Sala Sporturilor "Horia Demian", unde au început Jocurilor Naţionale Special Olympics.

Directorul sportiv al Fundaţiei Special Olympics România, Viorel Mocanu, a declarat că la ediţia din acest an a Jocurilor Naţionale Special Olympics de la Cluj-Napoca iau parte peste 250 de sportivi din întreaga ţară, care se întrec în competiţii sportive de atletism sau înot.

"Cursa <Flacăra Speranţei> Special Olympics este un echivalent al flăcării olimpice, o mişcare de susţinere a integrării prin sport a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, a sportivilor cu IQ sub 70. Performanţa sportivă nu este obiectivul major al Special Olympics, ci menţinerea şi revigorarea stării de sănătate a acestor persoane. La ediţia din acest an a Jocurilor Naţionale Special Olympics, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, iau parte peste 250 de sportivi din întreaga ţară. Aceştia participă la competiţii sportive precum atletism sau înot", a spus Mocanu.

Primarul Emil Boc, care a alergat într-un tricou cu însemnele "Flacăra Speranţei", a declarat, la rândul său, că sportul nu are bariere sau vârstă şi i-a felicitat pe copiii care participă la Jocurile Naţionale Special Olympics.

"Aceasta este cea mai important flacără pentru mine. Dacă am fugit şase kilometri la semimaratonul internaţional de la Cluj-Napoca, nu cred că voi avea probleme la această cursă. Nu am avut timp de antrenamente, am fost ocupat cu Zilele Clujului, am făcut sport alergând de la o locaţie la alta. Cred că mă încadrez la categoria jumătate lene, jumătate sportiv, cam acolo sunt eu", a spus Boc.

Cursa "Flacăra Speranţei" s-a desfăşurat pe o distanţă de circa trei kilometri pe străzile din centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Primărie până la Sala Sporturilor "Horia Demian", unde a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Naţionale Special Olympics. Aici s-a aprins o flacără festivă şi a avut loc o defilare a delegaţiilor participate la competiţie.

"Pentru mine a fost o plăcere şi o onoare să port tricoul Special Olympics şi să alerg în această cursă. Să ştiţi că, din perspectiva noastră, a clujenilor, toţi sunteţi campioni şi câştigători", le-a transmis Boc participanţilor.

Competiţiile sportive au loc în Parcul "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca. Jocurile Naţionale Special Olympics au loc în perioada 1 - 3 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici