Emil Boc, huiduit la Galaţi de un grup de pensionari care îl aşteptau în faţa Prefecturii

Premierul Emil Boc a fost huiduit, joi la prânz, de un grup de pensionari care îl aşteptau în faţa Prefecturii din municipiul Galaţi, înaintea începerii şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

28 afișări
Imaginea articolului Emil Boc, huiduit la Galaţi de un grup de pensionari care îl aşteptau în faţa Prefecturii

Emil Boc, huiduit la Galaţi de un grup de pensionari care îl aşteptau în faţa Prefecturii (Imagine: Alex Chiţu/Mediafax Foto)

Prim-ministrul este însoţit în vizita pe care o face, joi, în zonele afectate de inundaţii din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi de ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély.

La intrarea în sediul Prefecturii Galaţi, premierul Emil Boc a fost huiduit de un grup de pensionari care se strânseseră ad-hoc în zonă pentru a aştepta sosirea acestuia.

Boc a refuzat să facă orice fel de comentarii, la ora transmiterii acestei ştiri fiind în Prefectura Galaţi, unde a început şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreria autorităţile locale prezintă situaţia din zonele afectate de inundaţii.

Premierul Emil Boc a cerut, miercuri, miniştrilor să fie prezenţi în zonele calamitate până la finalul inundaţiilor.

Împreună cu ministrul Administraţiei şi Internelor, premierul a cerut autorităţilor locale să explice sinistraţilor că trebuie să evacueze casele inundate şi să renunţe la bunurile din gospodărie pentru salvarea propriei vieţi. Ministrul Vasile Blaga a solicitat în acest sens "măsuri mai ferme" din partea autorităţilor pentru evacuarea sinistraţilor.

Premierul a solicitat, totodată, ca toţi prefecţii să renunţe la intenţia de a pleca în concediu de odihnă în această perioadă şi ca prefecţii deja plecaţi să fie rechemaţi imediat.

Potrivit autorităţilor, codul galben meteo va fi menţinut şi joi, iar codul roşu hidro va rămâne în vigoare până vineri.

În urma inundaţiilor din ultimele zile, au murit 22 de persoane şi aproximativ 7.000 au fost evacuate, potrivit datelor prezentate, miercuri, în şedinţa de Guvern. De asemenea, aproape 3.000 de locuinţe au fost inundate şi peste 200 de case au fost distruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici