Epidemie cu rotavirus într-o grădiniţă din Suceava. Cinci copii au ajuns la spital

O creşă din Suceava a fost închisă pentru trei zile, după ce 5 copii au ajuns la spital cu gastroenterită cu rotavirus. După ancheta epidemiologică, DSP a cerut curăţenie generală.

353 afișări
Imaginea articolului Epidemie cu rotavirus într-o grădiniţă din Suceava. Cinci copii au ajuns la spital

Epidemie cu rotavirus într-o grădiniţă din Suceava. Cinci copii au ajuns la spital

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, cinci copii, colegi de grupă la creşă, au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu gastroenterită cu rotavirus, boală digestivă extrem de contagioasă care apare îndeosebi în sezonul rece.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a declanşat ancheta epidemiologică.

După verificări, reprezentanţii DSPJ Suceava au recomandat curăţenie generală şi dezinfecţie cu o firmă specializată.

Întrucât aceste operaţiuni nu se pot efectua în prezenţa copiilor, activităţile creşei au fost suspendate pentru 3 zile, cu anunţarea prealabilă a părinţilor. Finalizarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie va fi anunţată de DSPJ Suceava pentru recoltare de probe de sterilitate”, arată directorul executiv al DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

Gastroenterita cu rotavirus este foarte contagioasă şi extreme de frecventă în primii 2 ani de viaţă. Copiii prezintă diaree, febră, vărsături, care pot duce la deshidratare. Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectaţi cu rotavirus nu trebuie duşi la creşă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alţi copii, cel puţin două zile după dispariţia simptomelor.

Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini şi apoi în cavitatea bucală.

Măsuri igienice recomandate:

- spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor cât şi al persoanelor care întră în contact cu aceştia;
- încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală;
- dezinfectarea periodică a spaţiului de joacă şi a jucăriilor pentru a reduce riscul de transmitere a altor infecţii.

Taguri:
copii,
rotavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici