Epidemie de rujeolă în Braşov. Zeci de cazuri, confirmate în ultimele două săptămâni

Peste 80 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, de autorităţile din Braşov, cele mai multe fiind diagnosticate la persoane care trăiesc în zone defavorizate din judeţ. Doi pacienţi sunt internaţi la Boli Infecţioase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

489 afișări
Imaginea articolului Epidemie de rujeolă în Braşov. Zeci de cazuri, confirmate în ultimele două săptămâni

Epidemie de rujeolă în Braşov. Zeci de cazuri, confirmate în ultimele două săptămâni

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Braşov, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 81 de cazuri de rujeolă, cele mai multe din zonele defavorizate ale judeţului, unde trăiesc comunităţi de romi.

„În luna septembrie am avut 126 de cazuri raportate de rujeolă, iar în primele două săptămâni din luna octombrie, 81 de cazuri. Aceste cazuri nu provin neapărat din luna septembrie sau luna octombrie, ele provin dintr-o lună anterioară, dacă debutul este spre sfârşitul lunii, atunci până primim confirmările, raportarea se face pe luna următoare. Practic, în septembrie au fost 126 de cazuri, dar majoritatea provin din luna august. Nu suntem acum la un boom al rujeolei, l-am avut în luna iunie, după care suntem în scădere“, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Claudia Bularca, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Ea a adăugat că la Spitalul de Boli Infecţioase sunt internaţi doi pacienţi cu rujeolă.

Claudia Bularca a mai spus că majoritatea cazurilor provin din zonele defavorizate, iar DSP a încheiat un protocol cu Asociaţia Pro Europa, care se ocupă de protejarea drepturilor romilor, din partea căreia aşteaptă o centralizare a numărului de copii nevaccinaţi, în urma căreia, vor fi înfiinţate centre de vaccinare, care să sprijine vaccinarea şi mai ales înscriera acestora pe listele medicilor de familie.

„Avem 8.537 de doze de vaccin, în stocul DSP şi stoc în teritoriu la medicii de familie. Sunt în continuare părinţi care refuză vaccinarea. Vor exista centre de vaccinare în zonele defavorizate, de acolo provin şi cele mai multe cazuri de rujeolă“, a adăugat Claudia Bularca

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici