Episcopul român Anton Durcovici, care a murit într-un penitenciar comunist, va fi beatificat

Monseniorul Anton Durcovici (1888-1951), episcop român care a murit într-un penitenciar comunist, va fi beatificat, anunţă Vaticanul, la două luni după beatificarea unui alt martir român, Vladimir Ghika.

427 afișări
Imaginea articolului Episcopul român Anton Durcovici, care a murit într-un penitenciar comunist, va fi beatificat

Urna episcopului Anton Durcovici (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Rector al Seminarului teologic din Bucureşti, apoi Episcop de Iaşi, cunoscut opozant al regimului comunist, Anton Durcovici a fost arestat în iunie 1949.

În 1951, a fost transferat la închisoarea de la Sighet, unde au murit zeci de mii de români, printre care numeroşi clerici. Procesul său de beatificare a început în ianuarie 1997, sub pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea.

Vladimir Ghika (1873-1954), un alt episcop român, descendent al unui principe, mare intelectual decedat într-o închisoare comunistă, a fost beatificat la sfârşitul lunii august la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici