Epopeea autostrăzii A0 Nord. Asociaţia Pro Infrastructură: Telenovela ruşinii ajunge la final

Asociaţia Pro Infrastructură susţine că „telenovela ruşinii ajunge la final”, în cazul autostrăzii A0 Nord, între Bâcu şi Corbeanca, iar contractul ar urma să se refacă în perioada 15-30 iunie.

2872 afișări
Imaginea articolului Epopeea autostrăzii A0 Nord. Asociaţia Pro Infrastructură: Telenovela ruşinii ajunge la final

Epopeea autostrăzii A0 Nord. Asociaţia Pro Infrastructură: Telenovela ruşinii ajunge la final

„Telenovela ruşinii ajunge la final după 4 ani. În sfârşit se poate semna contractul pe lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord, între Bâcu şi Corbeanca”, scriu cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Licitaţia a fost lansată pe 6 iunie 2019. CNAIR i-a dat câştigători în primă fază pe turcii de la Nurol şi au urmat bătălii epocale în instanţă între Nurol, Intrakat şi Pizzarotti.

„După evaluarea iniţială şi două rânduri de reevaluări de oferte şi contestaţii la fiecare pas, admise de mai multe ori, alimentate de bâlbele şi greşelile comisiei responsabile din CNAIR, proiectul va merge la asocierea Pizzarotti-Retter. Ne aşteptăm ca semnarea contractului să se facă în perioada 15-30 iunie, având în vedere că antreprenorii trebuie să vină cu documentele necesare actualizate, multe din ele expirând în cei 4 ani de chin. Teoretic, cei 17,5 kilometri din A0 Nord care vor lega A1 de DN1 trebuie proiectaţi şi executaţi în 12 plus 22 de luni pe aproximativ 815 milioane lei fără TVA şi vor avea 10 ani de garanţie. Practic... sperăm că epopeea celor 4 ani de licitaţie nu se va transforma într-una nouă în teren din cauza provocărilor: constructori care ştiu foarte bine să tragă de contract şi de problemele inerente care nu ţin de ei (vezi A10 Sebeş-Alba Iulia şi A7 Ploieşti-Mizil), preţuri ofertate din 2019 (breaking news, imediat vine iunie 2023) şi studiul de fezabilitate găunos din 2010 (oare câte case şi reţele de utilităţi or fi apărut între timp pe traseu, că despre geotehnică nici nu îndrăznim să întrebăm)”, afirmă sursa citată.

Autostrada de Centură a Bucureştiului are aproape 50 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici