Epopeea spaţiilor comerciale de la metrou s-ar putea încheia sâmbătă, cu ajutorul Poliţiei

  • Spaţiile comerciale de la metrou sunt ilegale, după cum arată mai multe rapoarte
  • Sâmbătă, 3 aprilie, aceste spaţii comerciale vor fi evacuate
  • Cele două tabere sunt: Drulă şi Metrorex vs. Rădoi şi comercianţi
2004 afișări
Imaginea articolului Epopeea spaţiilor comerciale de la metrou s-ar putea încheia sâmbătă, cu ajutorul Poliţiei
Povestea spaţiilor comerciale de la metrou începe încă din 1994 şi s-ar putea termina sâmbătă, 3 aprilie. Există deja o somaţie pentru 2 aprilie, ora 12 noaptea. Aşa că sâmbătă, cel mai probabil, poliţia va intra să dărâme aceste spaţii comerciale. 
 
„Metrorex va depune o acţiune la Tribunalul Bucureşti pentru despăgubirea Metrorex de către sindicat pentru pagubele de peste 2,8 milioane de lei cauzate în acea zi în care metroul nu a putut circula. Ca să fie foarte clar, acţiunea de despăgubire va fi îndreptată împotriva sindicatului USLM. Pe româneşte, vom cere banii de la Rădoi şi de la sindicatul pe care îl conduce”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
 
Potrivit raportului corpului de control, suma provenită din chirii se ducea în proporţie de 75% către Sindomet, firma sindicatului condus de Ion Rădoi. Şi aceste chirii au continuat să fie încasate, deşi contractele erau expirate şi magazinele erau considerate periculoase pentru siguranţa călătorilor. Adică Metrorex câştiga aproape 200.000 de euro pe an, potrivit raportului Curţii de Conturi din 2015. Iar firma sindicatului câştiga de 3 ori mai mult. 
 
„Magazinele nu au nicio vină. Noi ne plătim taxele, chiriile, indiferent ce s-a întâmplat până acum sau va fi în continuare. Noi lucrăm aici de aproape 7-8 ani”, spune Victor, comerciant la metrou.
 
„Noi suntem ai nimănui la un moment dat. Adică nici ai Metrorex-ului, nici ai sindicatului”, este de părere şi Alexandru, un alt comerciant.
 
Jurnaliştii Aleph News au vorbit despre chirie cu un comerciant şi au făcut nişte calcule. Ali Iancu a plătit în ultimii 4 ani 1.500 lei/lună chirie pe un spaţiu de la metrou, în staţia Gara de Nord. În restul de 17 ani a plătit circa 1.000 de lei. Aşadar, în 21 de ani de când are acest spaţiu comercial, a plătit 276.000 lei. Mai mult, un spaţiu comercial în zona Gării de Nord, dar care nu este la metrou, costă circa 44 lei/mp versus 93 lei/mp, atât cât costă la metrou. 
 
„Noi nu am avut nicio înştiinţare, niciun comunicat pentru evacuare. La contractul ce îl avem între noi şi Sindomet există şi treaba asta, că dacă nu vrea să prelungească contractul, comunică înainte cu 30 de zile cu noi şi noi suntem chiriaşi. Pur şi simplu evacuăm spaţiul”, spune Iancu Ali, administrator magazine metrou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici