Eroii din decembrie 1989, pomeniţi la Catedrala Patriarhală şi trei zile în toate bisericile

Ierarhi, preoţi şi diaconi vor înălţa rugăciuni de pomenire, începând de luni, timp de trei zile, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, o slujbă urmând să aibă loc, marţi, la Catedrala Patriarhală din Capitală, după Sfânta Liturghie.

29 afișări
Imaginea articolului Eroii din decembrie 1989, pomeniţi la Catedrala Patriarhală şi trei zile în toate bisericile

Eroii din decembrie 1989, pomeniţi la Catedrala Patriarhală şi trei zile în toate bisericile (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Patriarhiei Române, începând de luni, timp de trei zile, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, ierarhi, preoţi şi diaconi vor înălţa rugăciuni de pomenire a celor care în urmă cu douăzeci de ani şi-au dat viaţa pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

În Bucureşti, slujbe de pomenire vor fi oficiate la biserica şi troiţa din cimitirul Eroilor Tineri, la troiţele de la Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, la Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluţiei, la Radio şi Televiziune, la Monumentul Eroilor Jandarmi - Aeroportul "Henri Coandă", precum şi în alte locuri în care ei şi-au jertfit viaţa.

La Catedrala Patriarhală va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor marţi, începând cu ora 12.00, după Sfânta Liturghie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici