Escrocherie cu maşini închiriate din alte ţări şi vândute cu acte false în România

Poliţiştii fac marţi percheziţii în patru judeţe din România într-un dosar penal de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

336 afișări
Imaginea articolului Escrocherie cu maşini închiriate din alte ţări şi vândute cu acte false în România

Escrocherie cu maşini închiriate din alte ţări şi vândute cu acte false în România

Şase percheziţii se desfăşoară marţi în judeţele Hunedoara, Bihor, Caraş-Severin şi Gorj. Acestea sunt făcute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

„În cauză, s-a reţinut faptul că, din anul 2021 şi până în prezent, mai multe persoane, cetăţeni români, dar şi de alte naţionalităţi, ar fi fost implicate în activităţi ilegale legate de vânzarea şi cumpărarea de autovehicule. Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piaţă ridicată, din diverse ţări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării şi, ulterior, le-ar fi transportat şi comercializat în România, la un preţ inferior celui de piaţă, pentru înlesnirea procesului de valorificare”, a anunţat Poliţia.

Prejudiciul este de 1.800.000 de lei, au stabilit anchetatorii. Poliţiştii au indisponibilizat 18 autoturisme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maşini,
escrocherie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici