Este nevoie de acord parental pentru orele de educaţie sexuală? Firea se implică de partea proiectului contestat de Iohannis

Senatorul Gabriela Firea anunţă că a semnat petiţia „Acordul părinţilor pentru orele de educaţie sexuală este esenţial”. Parlamentarul PSD consideră că educaţia trebuie introdusă în şcoli doar cu acordul părinţilor.

1212 afișări
Imaginea articolului Este nevoie de acord parental pentru orele de educaţie sexuală? Firea se implică de partea proiectului contestat de Iohannis

Este nevoie de acord parental pentru orele de educaţie sexuală? Firea se implică de partea proiectului contestat de Iohannis

Gabriela Firea susţine că în urmă cu şase ani a solicitat, tot în Senat, ca Educaţia sexuală să devină materie obligatorie în şcoli, ca măsură de prevenţie a sarcinilor precoce.

„Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de naşteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la şcoală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În acelaşi timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinţilor. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze şi aceste subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinţii trebuie să ştie înainte ce informaţii vor primi copiii lor, de la cine şi cum vor fi acestea prezentate. Ca şi în cazul orelor de religie, părinţii trebuie să-şi dea acordul”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obţinerii acordului părinţilor, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Preşedintele Iohannis a făcut contestaţie, dar Curtea Constituţională a respins demersul. În prezent, legea este din nou în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici