Este „puţin probabil” ca mamele cu Covid-19 să transmită virusul prin alăptare, atâta timp cât poartă o mască şi ia măsuri de igienă, arată un studiu

  • Medicii din New York au analizat starea a peste 100 de bebeluşi a căror mame erau infectate cu Sars-Cov-2
  • Nici unul dintre bebeluşi nu a fost testat pozitiv după 15 zile, arată studiul
  • De asemenea, cei mici au fost ţinuţi în pătuţuri închise la o distanţă de 1,8 metri de mamele lor
536 afișări
Imaginea articolului Este „puţin probabil” ca mamele cu Covid-19 să transmită virusul prin alăptare, atâta timp cât poartă o mască şi ia măsuri de igienă, arată un studiu

Este „puţin probabil” ca mamele cu Covid-19 să transmită virusul prin alăptare, atâta timp cât poartă o mască şi ia măsuri de igienă, arată un studiu

Este puţin probabil ca mamele cu Covid-19 să transmită virusul nou-născuţilor dacă există măsuri simple de prevenire a Sars-Cov-2, sugerează un studiu efectuat pe un eşantion restrâns, scrie Daily Mail. 

Cercetătorii au studiat starea de sănătate a 120 de bebeluşi care au fost alăptaţi de mamele cu Covid-19 şi care totodată au împărţit aceeaşi cameră.  Mamele au fost obligate să poarte măşti chirurgicale atunci când şi-au alăptat copilul şi totodată au urmat procedurile stricte de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor şi sânilor. 
 
De asemenea, atunci când nu erau alăptaţi, bebeluşii au fost ţinuţi în pătuţuri închise la 1,8 metri distanţă de mamele lor. 
Deşi, cei mici au fost negativi după mai multe teste efectuate timp de 15 de zile, cercetătorii din spatele studiului spun că, speră să le garanteze femeilor însărcinate că riscul de a transmite Covid-19 copilului nou-născut, este scăzut.
 
Colegiul Regal de Obstetricieni şi Ginecologi (RCOG) din Marea Britanie afirmă că beneficiile alăptării „depăşesc în mod semnificativ orice risc potenţial de transmitere”.
 
Toţi bebeluşii au fost testaţi pentru coronavirus cu ajutorul unui tampon nazal în 24 de ore de la naştere şi niciunul nu a fost pozitiv. Ulterior, cei mici au fost testaţi de două ori la o distanţă de 7 zile, rezultatele au fost din nou negative. Studiul a fost publicat în jurnalul The Lancet Child and Adolescent Health.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici