Eugen Tomac: România cheltuieşte cu educaţia şi sănătatea cu o treime mai puţin faţă de media europeană

România cheltuie cu educaţia şi sănătatea, ca procent din PIB, cu o treime mai puţin faţă de media europeană, „ca şi cum statul ne vrea mai proşti şi mai bolnavi decât cetăţenii europeni din alte state”, susţine liderul PMP, Eugen Tomac.

358 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: România cheltuieşte cu educaţia şi sănătatea cu o treime mai puţin faţă de media europeană

Eugen Tomac: Statul ne vrea mai slab pregătiţi şi mai puţin sănătoşi

„Statul ne vrea mai slab pregătiţi şi mai puţin sănătoşi. Conform Eurostat, ţara noastră a cheltuit, în 2018, 4,7% din PIB cu sănătatea, faţă de o medie europeană de 7%, iar cheltuielile cu educaţia au însemnat 3,2% din PIB în România, faţă de o medie europeană de 4,6%”, scrie, sâmbătă dimineaţa, pe Facebook, Eugen Tomac.

Datele Eurostat mai arată că România alocă pentru apărare un buget care reprezintă 4,8% din totalul cheltuielilor, iar media europeană se situează la 2,6%, susţine sursa citată.

„Alte arii în care România alocă mai mult decât valoarea mediei europene ca pondere în totalul cheltuielilor sunt ordinea publică (6,2% faţă de media UE de 3,6%) şi protecţia mediului (2,4% faţă de media UE de 1,7%)”, mai scrie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
pmp,
sănătate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici