Eurolines suplimentează cursele de autocar din România

Compania de transport Eurolines a suplimentat cursele de autocar din România către Marea Britanie, Austria, Italia, Spania, Germania, Elveţia, Belgia şi Ungaria, după ce spaţiile aeriene ale mai multor state europene au fost închise din cauza norului de cenuşă vulcanică.

1054 afișări
Imaginea articolului Eurolines suplimentează cursele de autocar din România

Eurolines suplimentează cursele de autocar in România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Începând cu această seară (sâmbătă, n.r.), ora 22:00, vor pleca autocare spre Londra, Bruxelles, Viena, Budapesta, Frankfurt şi Munchen", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Eurolines, Dragoş Anastasiu.

Autocarele vor pleca din Bucureşti şi vor trece prin majoritatea oraşelor din România.

"Începând de mâine dimineaţă se suplimentează curse şi spre Italia, Spania, Elveţia, Berlin şi Hamburg. Se vor lua aceleaşi măsuri şi pentru cursele spre România, având în vedere că ne aşteptăm ca situaţia să rămână neschimbată cel puţin pentru primele zile ale săptămânii viitoare, iar ulterior să existe probleme importante de capacitate ale curselor aeriene", a mai spus Anastasiu.

Guvernul a decis ca întregul spaţiu aerian pe teritoriul României să fie închis începând de sâmbătă, ora 18.00, până cel puţin duminică, la ora 12.00.

Conform datelor prezentate, sâmbătă, de către comitetul pentru situaţii de urgenţă constituit la Guvern, norul de cenuşă vulcanică va acoperi întregul teritoriu la ora 21.00, la o altitudine de 6.000-10.000 metri.

Aproape 100 de curse aeriene din şi spre România au fost anulate vineri, iar sâmbătă încă 270. Unele curse pe calea ferată au fost suplimentate.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici