Europa îşi trimite elevii la şcoală. Unităţile de învăţământ din România s-au mutat în mediul online din 9 noiembrie

  • Liceenii din Italia învaţă online pentru a nu aglomera mijloacele de transport
  • În Belgia, toţi elevii participă la ore faţă în faţă, indiferent de vârstă
  • Şcolile din România s-au mutat în online pe 9 noiembrie
10988 afișări
Imaginea articolului Europa îşi trimite elevii la şcoală. Unităţile de învăţământ din România s-au mutat în mediul online din 9 noiembrie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dacă la noi Guvernul a decis să închidă şcolile pentru elevii din toată ţara, în celelalte ţări lucrurile stau altfel. Să ştii că ei au închis şcolile doar acolo unde este necesar sau doar pentru anumite cicluri de învăţământ. În Italia, de exemplu, şcoala e online doar pentru cei de liceu.

Ştefan este în ultimul an de liceu la Roma şi învaţă mai mult singur. Simte că orele online nu-l vor pregăti pentru examenul de Bacalaureat de anul viitor. Aşa că, stă până seara târziu ca să înţeleagă lecţiile şi să ţină pasul cu materia.  

ŞTEFAN NIŢU, elev în Italia: Profesorii nu reuşesc să termine ora şi ne dau teme pentru după şcoală, chestie dificilă pentru noi, pentru că oricum nu ne explică complet toată lecţia. Profesoara mea de italiană urăşte complet tehnologia, nici măcar nu încearcă şi e greu pentru că noi avem o oră şi în ora aia 30/ 40 de minute o avem pe ea care care nu reuşeşte să se conecteze. 

În Belgia, în schimb, toţi elevii, de la cei mai mici până la cei mai mari, merg la şcoală. Tudor, elev de clasa a XI-a, spune că pentru ei a fost simplu să se întoarcă în bănci. Învaţă doar câte 15 în clasă, păstrează distanţarea şi poartă, bineînţeles, măşti de protecţie.

TUDOR TODA, elev: Aici statul vrea foarte mult ca elevii să facă şcoală, indiferent că e coronavirus, deci se merge, toată lumea, toate clasele, merg la şcoală, zilnic. Normal că o să aleg mereu şcoala fizică, indiferent că e mai obositor, e altă presiune pe tine să înveţi faţă de să te trezeşti, să stai în pat şi să asculţi un profesor cum vorbeşte.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici