Evaluarea Naţională 2020, în cifre. Câţi elevi s-au înscris la examene. Şcolile au venit cu soluţii pentru evitarea aglomeraţiei

  • La examenul de evaluare care va începe luni sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta.
  • La prima etapă participă peste 75.000 de profesori, examenul desfăşurându-se în 4.253 de centre de examen, a anunţat duminică ministrul Educaţiei Monica Anisie.
  • Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30.
  • Şcolile au întocmit grafice, astfel încât să nu existe aglomeraţii la porţile centrelor de examen.
583 afișări
Imaginea articolului Evaluarea Naţională 2020, în cifre. Câţi elevi s-au înscris la examene. Şcolile au venit cu soluţii pentru evitarea aglomeraţiei

Evaluarea Naţională 2020. Sursa FOTO: Profimedia

Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. Şcolile au întocmit grafice, astfel încât să nu existe aglomeraţii la porţile şcolilor, ale centrelor de examen.

CITEŞTE AICI: Evaluare Naţională 2020. Tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenelor: Calendar, sesiunea specială, noua programă, subiecte şi bareme

Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen. Ministrul a recomandat ca pentru copiii care au temperatura peste 37,3 testul să fie repetat de trei ori, cu o pauză de câteva minute înainte de repetare.

Unităţile de învăţământ au fost dotate cu dezinfectant şi s-a efectuat dezinfecţia centrelor de examinare.

Lucrările elevilor vor merge la corectare în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi municipiul Bucureşti.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 22 iunie. Examenul se va da în două etape, iar sesiunea a doua începe pe 29 iunie. Scopul acestei etape speciale este acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi se va desfăşura înaintea repartizării computerizate, a spus ministrul.

La această sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta. Sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a Evaluarii Naţionale.

Peste 900 de elevi ar susţine evaluarea în condiţii speciale.

Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a adăugat că în jur de 50 de elevi sunt în izolare. „Până la ora 15:00 vom şti câţi sunt şi spitalizaţi. Mâine, când se vor trimite absenţii, vom şti şi câţi elevi au avut temperatură mai mare şi implicit vor participa la a doua etapă de evaluare”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici