Evaluarea Naţională: peste 160.000 de elevi sunt aşteptaţi luni la centrele de examen

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a se va desfăşura în perioada 19 iunie - 4 iulie. Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei, peste 161.500 de absolvenţi au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.553 de unităţi de învăţământ/centre de examen.

163 afișări
Imaginea articolului Evaluarea Naţională: peste 160.000 de elevi sunt aşteptaţi luni la centrele de examen

Potrivit Ministerului Educaţiei, prima probă, Limba şi literatura română, va avea loc luni şi va fi urmată miercuri de proba la Matematică. Proba la Limba şi literatura maternă este programată joi. Toate cele trei probe sunt scrise.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen este permis în intervalul orar 8:00 - 8:30. Probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute, iar sălile în care se desfăşoară examenul sunt monitorizate audio-video.

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenţilor de clasa a VIII-a din judeţul Dâmboviţa vor fi evaluate digitalizat în cadrul programului-pilot lansat anul trecut, a precizat Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici