EVAZIUNEA de peste 50 de milioane de euro - Fiul procurorului Nicolae: "Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine". MESAJELE interceptate în dosar

"Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine" este mesajul timis de fiul procurorului Angela Nicolae, printr-un SMS, unuia dintre oamenii de afaceri care ar fi făcut parte din reţeaua evazionistă în domeniul alimentar, potrivit interceptărilor din dosar.

Imaginea articolului EVAZIUNEA de peste 50 de milioane de euro - Fiul procurorului Nicolae: "Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine". MESAJELE interceptate în dosar

EVAZIUNEA de peste 50 de milioane de euro - Fiul procurorului Nicolae: "Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine". MESAJELE interceptate în dosar (Imagine: Shutterstock)

"Domnu Rami mama s-a descurcat. Se împrumută la o colegă. Ia este în Katani acum. Eu sunt singur acasă şi nu mai am bani nici de mâncare şi ţigări. Eu pe dvs vă consider ca un tată vă roagă mama să-mi daţi şi mie nişte bani până joia viitoare când vine vă rog din suflet să mă ajutaţi şi pe mine. Eu aş putea să ne vedem dacă se poate astăzi, sau măine… Vă rog din suflet ajutaţi-mă şi pe mine, nu mă lăsaţi. Aştept un răspuns de la dvs cât se poate de repede. Cu stimă şi respect, domnu Rami", i-a scris Daniel Nicolae omului de afaceri Rami Ghaziri, potrivit interceptărilor din dosarul de evaziune de peste 50 de milioane de euro.

Într-un alt mesaj de tip SMS, fiul procurorului Angela Nicolae, de la Parchetului General, îi cere lui Rami Ghaziri bani pentru a plăti ratele la bancă.

"Bună seara, domnu Rami. Sunt cu mama lângă mine şi vă întreabă mâine când mia-ţi spune să vin la dvs să vb ma întrebat şi că vă roagă să o ajutaţi şi pe ia cu ce ia-ţi promis să plătească şi ea cele 2 rate la bancă adică 50.000 de milioane vechi" este un alt mesaj trimis de Daniel Nicolae, la data de 30 iunie.

Mai mult, potrivit procurorilor, Angela Nicolae i-a cerut lui Ghaziri inclusiv bani pentru a acoperi cheltuielile de reparaţie a maşinii fiului său.

"În data de 25.07.2013 înv. Nicolae Angela Eugenia a pretins de la înv. Rami Ghaziri, tot prin intermediul înv. Nicolae Daniel sumele de 20.000 RON lunar şi 3.000 RON, aceasta din urmă cu explicaţia achitării contravalorii unor reparaţii la autoturismul folosit de fiul său Nicolae Daniel".

"Nicolae Daniel: Da, mama.

Angela Nicolae: Eu sunt într-o pauză, acuma, la şedinţa asta. Dă-i acuma lu’ Emil telefon, dar în momentu’ ăsta să-i dai telefon. Mă rog, el îmi spusese mie că voi aţi cerut şi aia şi aia şi aia... dă-i un telefon acuma, pentru că el zicea ca să te duci mâine la el, acolo la Crevedia. I-am spus că: domne, maşina e-n service, e nu ştiu ce. Dă-i acuma un telefon şi vorbeşte cu el.

Nicolae Daniel: Da, bine, hai că acuma-i dau", potrivit documentelor procurorilor anticorupţie.

Conform sursei citate, Angela Nicolae l-a ameninţat pe Ghaziri în momentul în care acesta nu a "onorat cu promptitudine" cererile procurorului.

"În unele cazuri, pe fondul refuzului învinuitului Rami Ghaziri de a onora cu promptitudine unele cereri vizând sume de bani adresate de învinuită direct şi prin intermediul fiului ei, înv. Nicolae Daniel, înv. Nicolae Eugenia Angela i-a transmis cumpărătorului de influenţă mesaje explicite privind pericolul la care se expune, în situaţia în care nu ar mai beneficia de protecţia oferită de ea în virtutea funcţiei deţinute.

Angela Nicolae: Eu i-am trimis un mesaj în care am spus că este bătaie de joc, da? Faptu' că vă... încă nu vorbiseşi şi astea şi i-am spus ca să vă răspundă la telefon, pentru că nu se poate aşa ceva, că cum îşi permite, că e bătaie de joc, înţelegi?

Daniel Nicolae: Da. Şi am vorbit cu ….. da, i-am trimis câteva mesaje şi după, dintre care i-am dat un mesaj urât, de ameninţare, ştii? I-am dat un mesaj foarte urât şi asta, înţelegi? Şi asta.

Angela Nicolae: Bun.

Daniel Nicolae: Acuma mergem şi o luăm şi pe alte căi, pentru că ăştia sunt nişte măgari nenorociţi...

Angela Nicolae: Da.

Daniel Nicolae: Care-şi bat joc de noi. Adică nu se poate să stăm cu orele p-acolo, să-şi bată joc de noi, să ne cheme p-acolo şi noi să stăm ca fraierii, ştii? Şi asta...", potrivit documentelor procurorilor.

Magistratul Angela Nicolae şi fiul său urmează să afle dacă judecătorii instanţei supreme vor admite cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă.

În acest dosar, procurorii mai cer şi arestarea a altor 27 de persoane, respectiv a lui Ghaziri Rami, Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Laurenţiu Burlacu, Răzvan Adrian Lungu, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Georgeta Neagu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Florin Dãnilã, Abdul Mousim al Zaid, Andrei Viorel Mardare, Sorin Cristian Ştefan, Traian Ilie, Zayed Husein, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Răzvan Ţigănilă, El Khoury Chrbel, Adrian Sărăcuţa, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed şi Daher Orlando Emil.

Procurorul Angela Nicolae, şeful Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această faptă.

DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012-2013, a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.

De asemenea, DNA a început urmărire penală şi faţă de alte 15 persoane, care sunt cercetate în stare de libertate. Printre acestea se numără senatorul PSD Niculae Bădălău, acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu şi din conducerea APIA.

În acest dosar, procurorii DNA au făcut, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa.

DNA a precizat că este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

Reţeaua infracţională viza monopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist, potrivit procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici