Examen pe computer la Serviciul de Permise din judeţul Argeş

Programarea şi examinarea pentru obţinerea permiselor de conducere la Serviciul public comunitar de regim permise de conducere din Argeş, se va face, de săptămâna viitoare, pe computer, a anunţat, joi, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

171 afișări
Imaginea articolului Examen pe computer la Serviciul de Permise din judeţul Argeş

Examen pe computer la Serviciul de Permise din judeţul Argeş

Potrivit MIRA, întrucât la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţul Argeş – Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor sunt deja instalate aplicaţiile de programare la examen şi de examinare la proba teoretică în sistem informatic, începând cu data de 1 iulie, persoanele care solicită examinarea pentru obţinerea permisului de conducere vor fi programate şi examinate pe calculator, eliminându-se astfel posibilitatea fraudării examenului auto.

MIRA precizează că, în contextul situaţiei referitoare la neregulile existente în activitatea Instituţiei Prefectului Judeţul Argeş - Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a analizat şi stabilit unele măsuri în ceea ce priveşte activitatea de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere.

Astfel, a fost începută instruirea tuturor lucrătorilor serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor cu privire la utilizarea aplicaţiilor de programare la examen şi de examinare la proba teoretică în sistem informatic.

Aceste aplicaţii există în marea majoritate a judeţelor ţării şi urmează să fie puse, succesiv, în aplicare până în această toamnă, când în toate judeţele proba teoretică se va desfăşura în sistem informatic.

În paralel, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative intenţionează modificarea prevederilor articolelor 23 şi 24 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul susţinerii ambelor probe ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere doar la locul de domiciliu sau de rezidenţă normală a candidatului.

''Modificarea legislativă va include şi prevederi de punere în aplicare a ultimei Directive privind permisul de conducere (2006/126 CEE), referitoare la pregătirea şi atestarea examinatorilor, în sensul înfiinţării în cadrul autorităţii naţionale de profil (DRPCIV) a unui serviciu specializat care să asigure selectarea, pregătirea şi atestarea acestora precum şi controlul permanent al activităţii de examinare'', arată MIRA.

Prefectul de Argeş, Ion Popa, care a cerut MIRA introducerea examinării pe computer, le-a prezentat, miercuri, reprezentanţilor a 30 de şcoli de şoferi din judeţ avantajele noului sistem informatic de examinare la proba teoretică, care elimină suspiciunile de fraudă.

Potrivit prefectului, noua metodă de examinare trebuie să înlocuiască sistemul chestionarelor completate pe hârtie, care prezintă suspiciuni şi provoacă discuţii în legătură cu modul în care se obţine permisul de conducere".

Popa a mai spus că, în noua procedură, candidatul va fi testat în faţa calculatorului, care va selecta aleatoriu un set de 26 de întrebări din cele 1.000 existente în baza de date, iar în momentul în care candidatul a răspuns greşit la cinci întrebări este declarat respins la proba teoretică.

Monitorul este dotat cu o cameră video care supraveghează zona din jurul candidatului, iar în eventualitatea în care o persoană neautorizată se apropie de candidat programul se încheie automat şi candidatul este eliminat din examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici