EXCLUSIV: Chelu i-a spus lui Fătuloiu că, oricum, îşi va primi înapoi banii când va interveni pentru el

Cătălin Chelu i-a spus lui Valentin Fătuloiu, în 12 noiembrie, că nu are rost să-i dea acum banii promişi, deoarece atunci când vor fi schimbări pe scena politică, secretarul de stat va trebui să-i restituie în schimbul intervenţiei pentru menţinerea într-o funcţie publică importantă.

37 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Chelu i-a spus lui Fătuloiu că, oricum, îşi va primi înapoi banii când va interveni pentru el

Chelu i-a spus lui Fătuloiu că, oricum, îşi va primi înapoi banii când va interveni pentru el (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prima întâlnire între Cătălin Chelu şi Valentin Fătuloiu a avut loc în biroul secretarului de stat în 12 noiembrie, se arată în referatul prin care procurorii DNA au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Atunci, Cheu l-a ameninţat pe Fătuloiu că dacă va fi chemat la vreo audiere în vreunul din dosarele penale în care este cercetat, va da în vileag, folosindu-se şi de mass-media, încercările eşuate ale denunţătorului de a-l fi ajutat pe Vasîi Gheorghe să câştige licitaţia de preluare a pachetului majoritar de acţiuni la SC Alrpom SA Piteşti.

Valentin Fătuloiu i-a răspuns că acele acuzaţii nu sunt reale şi a precizat că măsurile dispuse de el nu l-au vizat în mod special pe Chelu.

"Inculpatul Cătălin Chelu a susţinut că are foarte mulţi bani şi că şi-ar putea rezolva problemele judiciare din dosarele în care este cercetat cu numai 150.000 de euro, ideea fiind că va folosi aceşti bani pentru coruperea organelor judiciare", scriu procurorii.

Cătălin Chelu a continuat să susţină că secretarul de stat "are ceva personal cu el" şi a spus că va dezvălui în presă că fiul acestuia, Alexandru Fătuloiu, ar fi beneficiat de o parte din suma de 34 de milioane de lei, care a fost luată din patrimoniul SC Alprom SA Piteşti, iar secretarul de stat ar fi făcut demersuri pentru muşamalizarea acestui caz.

"Denunţătorul a replicat că acele afirmaţii nu sunt adevărate şi i-a reproşat interlocutorului că, prin atitudinea sa, încearcă să îl şantajeze, context în care reacţia lui a constat în precizarea că «ne şantajăm reciproc»", potrivit referatului.

În timpul discuţiei, Valentin Fătuloiu s-a interesat dacă Chelu mai menţine oferta milionului de euro oferit anterior.

"Inculpatul Chelu a afirmat că nu are sens să-i dea acum denunţătorului banii promişi, deoarece ar trebui ca acesta să-i restituie peste o perioadă de timp, în momentul în care vor fi schimbări pe scena politică din România, iar el va pune o «vorbă bună» pentru denunţător, pe lângă anumite persoane influente, în scopul menţinerii acestuia într-o funcţie publică importantă", se mai arată în referatul cu propunere de arestare a celor patru.

Fătuloiu a insistat însă să afle dacă oferta de un milion de euro este menţinută. În acest context, Chelu i-a propus 50.000 de euro şi un teren. Ulterior, Cătălin Chelu a revenit cu oferta spunând că mita va consta în foloase de 400.000 - 500.000 de euro plus 50.000 euro, în numerar, el menţionând că "este criză" şi că nu poate face rost de mai mulţi bani lichizi.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi, duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, informează, duminică, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici