EXCLUSIV | Locotenent–colonel Dumitru Todosiuc, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină: Infanteriştii marini români merg în misiune în Afganistan, o premieră pentru această structură |VIDEO

Un detaşament al Infanteriei Marine va participa în 2019 la o misiune în teatrul de operaţii Afganistan, ceea ce este o premieră pentru această structură, a declarat locotenentul-colonel Dumitru Todosiuc, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină din Armata României, la MAS Talks - ediţia Best of 2018.

1575 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV | Locotenent–colonel Dumitru Todosiuc, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină: Infanteriştii marini români merg în misiune în Afganistan, o premieră pentru această structură |VIDEO

EXCLUSIV | Locotenent–colonel Dumitru Todosiuc, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină: Infanteriştii marini români merg în misiune în Afganistan, o premieră pentru această structură |VIDEO

VEZI VIDEO AICI 

"Acţionăm pentru această pregătire de introducere în teatrul de operaţii Afganistan şi de la anul (n.r,-2019) vom participa la o astfel de misiune.

Vreau să menţionez că nu suntem doar noi unitatea care va executa misiunea. Un detaşament din cadrul regimentului augmentează un batalion de protecţie al forţei care va acţiona în teatru, iar la ora actuală se antrenează în comun. Atât infanteriştii – care sunt ai batalionului care este destinat, prin ordin, să execute misiunea – cât şi detaşamentul nostru sunt împreună şi execută pregătirea în comun.

Este o premieră pentru infanteria marină.

De ce? Până acum nu am mai avut ieşiri în Afganistan cu detaşamente compacte. Infanteriştii marini români au participat la două misiuni, în 2008 şi 2009 în teatrul de operaţii din Balcani, în Kosovo cu două detaşamente de nivel companie. După care, a fost o perioadă în care am făcut doar acţiuni la nivel naţional şi am participat la câteva ieşiri internaţionale în cadrul exerciţiilor.
Dar prin pregătirea în vederea introducerii în teatrul de operaţii, cât şi prin efectuarea misiunii ce va începe (...), sunt convins că nivelul de pregătire al regimentului va fi îmbunătăţit.", a spus locotenentul –colonel Dumitru Todosiuc, la MAS Talks.

Despre evoluţia structurii pe care o conduce, locotenentul-colonel Dumitru Todosiuc, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină, a detaliat la MAS Talks: " (...) cred că va rămâne (...) regiment în următorii cinci ani şi cu siguranţă încercăm să-l consolidăm. Prin atragere de personal. Plecarea în Afganistan poate să fie unul din lianturi pentru personalul care este interesat să vină alături de infanteria marină.

Zona noastră este o zonă dificilă. Antrenamentele sunt destul de dificile şi solicitante. Dar având şi această atractivitate, oricine îşi doreşte să fie mai bun, oricine îşi doreşte mai mult. Ajungând în poziţia în care te duci în Afganistan, unde poţi să dovedeşti că ceea ce ai învăţat în ţară, pe ce te-ai antrenat în ţară pui în practică pe real şi lucrul cu partenerii străini - nu eşti singur, se lucrează într-un cadru joint, multinaţional -  îţi va influenţa pe viitor şi deciziile, şi pregătirea, şi atitudinea, şi orice.

Este un mare plus, cu care sperăm să mai atragem personal la noi la unitate."

Citeşte textul integral al ediţiei şi vizionează ediţia MAS Talks – Best of 2018 pe monitorulapararii.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici