EXCLUSIV: Maiorul care promitea slujbe în Parlament şi SRI îşi învăţa tatăl să mintă la DNA - STENOGRAME

Maiorul SRI, Aifer Enan, deferit justiţiei după ce a primit bani de la fratele său, căruia îi promitea o slujbă în SRI şi soţiei acestuia, la Parlament, îşi învăţa telefonic tatăl să mintă procurorii DNA pentru a-şi face situaţia mai uşoară spunându-i părintelui său "dacă nu te bag, nu scap".

599 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Maiorul care promitea slujbe în Parlament şi SRI îşi învăţa tatăl să mintă la DNA - STENOGRAME

EXCLUSIV: Maiorul care promitea slujbe în Parlament şi SRI îşi învăţa tatăl să mintă la DNA - STENOGRAME (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Procurorii militari anticorupţie notează în rechizitoriul prin care au deferit-o justiţiei pe Aifer Enan, maior în cadrul Seriviciului Român de Informaţii (SRI), pentru trafic de influenţă, obţinut exclusiv de agenţia MEDAIFAX, că aceasta a încercat zădărnicirea aflării adevărului pe parcursul anchetei după ce îi spunea tatălui ei ce să declare în faţa anchetatorilor astfel încât să-i creeze o situaţie favorabilă.

"Atât implicarea maiorului Aifer Enan, alături de concubinul său, Ferdinand Perhineac, în activităţile infracţionale care formează obiectul prezentului dosar penal, cât şi atitudinea nesinceră adoptată pe timpul cercetărilor penale efectuate în cauză, sunt demonstrate şi de interceptările convorbirilor telefonice dintre Aifer Enan şi tatăl acesteia, Nejmedin Enan", sea arată în documentul citat.

Astfel, anchetatorii au consemnat în rechizitoriu convorbirea telefonică purtată în 10 februarie 2010, la ora 20:18:51, de Aifer Enan, cu tatăl său, Nejmedin Enan:

"Aifer Enan: Fac cum fac şi încerc să ies din situaţia asta, dacă nu şi nu, vii tu tată şi îi spun eu omului acela, chemaţi-l pe tatăl meu să vă spună cum a fost, apoi vii tu şi spui cum a fost!

Nejmedin Enan: Îhîm!

Aifer Enan: Înţelegi? Cum a venit, că a venit cu ăla, că i-a dat ăluia şi toate alea o să ţi le spun eu, cum a fost, spui tot, tot, şi apoi nu va mai fi nicio suspiciune pentru că tu eşti în vârstă, în situaţia asta, de aia, pe tine te vor crede.

Nejmedin Enan: Ăhă, şi cât zicem că a dat?

Aifer Enan: Eu am zis, vii tu, ne întâlnim şi-ţi spun eu!

Nejmedin Enan: Ăhă!
.....................................................................................................................................
Nejmedin Enan: Da, aşa a fost dar nu e mai bine să nu mă bagi şi pe mine în treaba asta?

Aifer Enan: Dacă nu te bag, nu scap!
Nejmedin Enan: Ăhă!".

Procurorii militari anticorupţie consemnează că astfel, "apare ca evidentă încercarea învinuitei de a zădărnici aflarea adevărului şi de a eluda răspunderea penală pentru faptele comise".

În document se mai arată că nu poate fi avută în vedere ca pertinentă apărarea femeii potrivit căreia nu a cunoscut identitatea reală şi nici faptul că persoana cu care convieţuia nu era cadru militar activ, ci o persoană fără ocupaţie şi cu antecedente penale.

Din probele administrate în cauză rezultă că aceasta a avut o atitudine activă în comiterea faptelor, chiar denunţătorul Gihan Enan, fratele maiorului SRI, declarând că fără implicarea şi asigurările date de către sora sa nu ar fi dat sumele pretinse.

Apare ca inexplicabil, notează procurorii, faptul că o persoană având pregătirea şi profesia maiorului SRI a putut convieţui cu cineva o perioadă îndelungată de timp, fără a avea dubii privind identitatea şi ocupaţia reală a persoanei respective, achiesând la activităţile infracţionale desfăşurate de către concubinul său, context în care anchetatorii apreciază că Aifer Enan nu putea invoca aceste situaţii în apărare, potrivit principiului "Nemo auditur propriam turpitudinem allegans".

Procurorii militari resping, ca lipsită de pertinenţă probatorie, şi apărarea maiorului SRI, potrivit căreia ar fi comis faptele într-o stare de constrângere psihică generată de numitul concubinul ei, Ferdinand Perhineac, acesta inducându-i o stare de teamă pentru siguranţa vieţii şi integrităţii personale şi a familiei sale, în condiţiile în care la dosarul cauzei se află mai multe comunicaţii tip SMS trimise de către învinuită către concubinul său în perioada de referinţă care atestă o stare de afecţiune faţă de acesta.

Maiorul SRI Enan Aifer a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, femeia fiind acuzată că în perioada 2009-2010 a luat 6.100 de euro de la fratele ei, căruia i-a spus că poate interveni pentru angajarea lui într-o unitate SRI din Bucureşti şi a soţiei acestuia în Parlament.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Enan Aifer, ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), cu gradul de maior, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Dosarul a fost înaintat pentru judecare la Tribunalul Bucureşti şi are primul termen în 7 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici