Exerciţii militare în Delta Dunării

Peste 300 de militari din Flotila Fluvială participă, în perioada 16 - 21 octombrie, la Exerciţiul „Danube Protector” al forţelor navale fluviale, desfăşurat pe Braţul Sfântu Gheorghe şi la gurile Dunării.

1302 afișări
Imaginea articolului Exerciţii militare în Delta Dunării

Forţele Navale Române, Facebook

La exerciţiul planificat, organizat şi condus de Statul Major al Forţelor Navale, prin Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, participă peste 300 de militari.

Ei au la dispoziţie două nave tip monitor şi două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”, un remorcher fluvial, o şalupă fluvială rapidă, o navă de comandament aparţinând Grupului 325 Logistic Tulcea, şapte ambarcaţiuni rapide de asalt ale Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, remorcherul maritim de intervenţie cu scafandri „Grozavul”, cu un detaşament de scafandri EOD la bord şi un detaşament de scafandri fluviali.

Exerciţiul naval cu trupe în teren este bazat pe un scenariu fictiv, transmite Forţele Navale Române , care este adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii, scopul fiind creşterea nivelului de instruire al echipajelor navelor  pentru apărarea teritoriului României. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici