Exerciţii militare la poligonul de lângă oraşul Galaţi. Localnicii au fost avertizaţi

O nouă rundă de exerciţii militare a început luni la poligonul de lângă oraşul Galaţi. Acestea se vor desfăşura până la finalul lunii octombrie, de luni până vineri. Localnicii au fost avertizaţi despre desfăşurarea exerciţiilor astfel încât să nu se sperie de zgomotele care vin din poligon.

2696 afișări
Imaginea articolului Exerciţii militare la poligonul de lângă oraşul Galaţi. Localnicii au fost avertizaţi

Exerciţii militare la poligonul de lângă oraşul Galaţi. Localnicii au fost avertizaţi

Exerciţiile se vor desfăşura începând de luni, 2 octombrie, până pe 27 octombrie. Locuitorii din localităţile aflate în apropiere, inclusiv din oraşul Galaţi, au fost informaţi despre noile trageri cu muniţie reală.

„Vă anunţăm că în Poligonul de tragere Smârdan vor fi efectuate trageri cu muniţie reală în următoarele perioade: 02.10.2023 - 06.10.2023, zilnic între orele 8:00 - 24:00, 09.10.2023 - 14.10.2023, zilnic între orele 8:00 - 24:00, 16.10.2023 - 20.10.2023, zilnic între orele 8:00 - 22:00 şi 23.10.2023 - 27.10.2023, zilnic între orele 8:00 - 22:00”, a anunţat Primăria comunei Smârdan.

Traficul prin zona poligonului a fost interzis.

„În acestă perioadă este interzis accesul populaţiei, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului. Vă rugăm să respectaţi restricţiile de circulaţie pe drumurile de acces spre poligon şi semnificaţiile tăbliţelor/panourilor indicatoare”, au precizat reprezentanţii Primăriei Smârdan.

Comuna Smârdan se află lângă oraşul Galaţi şi uneori zgomotele produse în timpul exerciţiilor pot fi auzite de gălăţeni. În vară, zgomotele au provocat panică în oraş deoarece numeroşi gălăţeni le-au confundat cu bombardamentele ruseşti asupra portului ucrainean Reni. În plus, zilele trecute locuitorii din regiune au fost anunţaţi prin sistemul RO Alert că „sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici