Exerciţiu militar cu blindate şi cu sute de militari români şi americani în judeţul Galaţi

Un exerciţiu militar la care vor participa aproape o mie de soldaţi români şi americani va începe miercuri la Galaţi. În cadrul exerciţiului vor fi folosite sute de tancuri şi de alte vehicule blindate.

3498 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu militar cu blindate şi cu sute de militari români şi americani în judeţul Galaţi

Exerciţiu militar cu blindate şi cu sute de militari români şi americani în judeţul Galaţi

Aproximativ 900 de militari români şi americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului „Justice Eagle 22.1”, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Convoaiele de personal şi tehnică se vor deplasa, în zilele de 1 şi 2 martie, pe căile de comunicaţii rutiere spre baza din Smârdan, mai transmite MApN.

Militarii români fac parte din unităţi ale Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie ,,Capidava”, Batalionul 912 Tancuri ,,Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri ,,Petru Cercel” şi Batalionul 168 Sprijin Logistic ,,Pontus Euxinus”).

Exerciţiul „Justice Eagle 22.1”, organizat de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive, precizează MApN.

Tragerile de luptă în cadrul exerciţiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă ,,Bradley” şi transportoare blindate Stryker.
MApN mai transmite ca "exerciţiul multinaţional ,,Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Militarii americani participanţi la exerciţiul „Justice Eagle 22.1” fac parte din detaşamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici