VIDEO  Există viaţă şi „animale ciudate” şi în cel mai „infernal” habitat oceanic

În adâncul mării, în largul coastelor Americii Centrale şi de Sud, a fost descoperit un tărâm subacvatic unic, cu orificii vulcanice care aruncă jeturi de apă clocotită la temperaturi de până la 371 de grade.

170 afișări
Imaginea articolului Există viaţă şi „animale ciudate” şi în cel mai „infernal” habitat oceanic

Există viaţă şi „animale ciudate” şi în cel mai „infernal” habitat oceanic

Deşi se ştia că aceste zone adăpostesc diferite tipuri de viaţă, o explorare recentă cu un robot subacvatic a scos la iveală un ecosistem bogat sub ele, inclusiv viermii tubulari Oasisia şi Riftia.

Dr. Monika Bright, de la Universitatea din Viena, a spus că această descoperire reprezintă prima dovadă a vieţii animale sub suprafaţa fumarolelor hidrotermale.

Aceste habitate subacvatice rămân în mare măsură o enigmă, dar descoperirea demonstrează capacitatea organismelor de a se adapta la condiţii extreme. Prezenţa viermilor tubulari ridică întrebări cu privire la conexiunile dintre viaţa animală şi cea microbiană din aceste cavităţi.

Explorarea a fost efectuată de o echipă de la bordul Falkor, o navă de cercetare a Institutului Oceanic Schmidt, folosind un vehicul ghidat numit SuBastian pentru a examina cavităţile de rocă de sub gurile hidrotermale.

Acest studiu îmbogăţeşte înţelegerea ecosistemelor marine şi evidenţiază adaptabilitatea vieţii la condiţii extreme, deschizând noi perspective asupra biodiversităţii în oceanul adânc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici