Explozia de la CE Oltenia. Cei doi răniţi vor fi transportaţi de urgenţă la un spital din străinătate

Cei doi răniţi în urma exploziei unui panou electric de la CE Oltenia vor fi transferaţi, luni, la un spital din Belgia. Transferul va fi efectuat cu un avion al MApN, iar pacienţii vor fi supravegheaţi în timpul transportului de un echipaj SMURD, anunţă Ministerul Sănătăţii.

425 afișări
Imaginea articolului Explozia de la CE Oltenia. Cei doi răniţi vor fi transportaţi de urgenţă la un spital din străinătate

Explozia de la CE Oltenia. Cei doi răniţi vor fi transportaţi de urgenţă la un spital din străinătate

“Cei doi muncitori care au fost electrocutaţi la mina Pinoasa, judeţul Gorj, vor fi transferaţi în cursul zilei de astăzi la Grand Hospital de Charleroi (GHdC) din Belgia. Transferul se va efectua cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale, iar pacienţii vor fi supravegheaţi pe parcursul transportului de un echipaj al SMURD Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Sănătăţii.

După accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţa, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală. Potrivit medicilor, unul dintre pacienţi are arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, iar celălalt arsuri pe 35-40%.

“În cursul zilei de duminică. familiile pacienţilor au solicitat o a doua opinie şi transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopţii acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). De asemenea, Ministerul Sănătăţii a obţinut acceptul de transfer si din partea AKH Viena, dar familiile pacienţilor au ales transferul la centrul din Belgia”, se mai arată în sursa citată.

Doi angajaţi ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost fost răniţi, sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi faţă fiind transferate la spitale din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, cei doi angajaţi ar fi suferit arsuri pe faţă şi mâini au fost transportate mai întâi la spitalul din Rovinari, ulterior fiind dispus transferul la Bucureşti.
"Amândoi lucrau la CEO, electricieni. În jurul orei 09.00 a avut loc un scurtcircuit, de la joasă tensiune la înaltă tensiune. Din primele informaţii, reparau o staţie electrică, unul a plecat cu elicopterul spre Bucureşti, iar celălalt va merge cu ambulanţă în Capitală", a spus George Romanescu, şeful ITM Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici