Explozie de umor, în versuri, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei, după o postare despre Eminescu. „Ale tale coaste toate numai eu ştiu să le rup”

Jandarmeria Română este ironizată pe Facebook, după ce instituţia a transmis un mesaj de ziua lui Mihai Eminescu. Internauţii au răspuns cu mesaje care fac trimitere la versurile poetului, dar în care Jandarmeria este ironizată pentru abuzuri.

7287 afișări
Imaginea articolului Explozie de umor, în versuri, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei, după o postare despre Eminescu. „Ale tale coaste toate numai eu ştiu să le rup”

Explozie de umor, în versuri, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei, după o postare despre Eminescu. „Ale tale coaste toate numai eu ştiu să le rup”

„Un ceai nu e doar o licoare caldă, care te încălzeşte în zilele geroase, ci devine hrană pentru suflet atunci când ai alături oameni frumoşi şi pe Eminescu în gând”, a scris, luni, Jandarmeria Română pe Facebook.

La scurt timp, internauţii au „bombordat” pagina cu mesaje care fac trimitere la poeziile lui Mihai Eminescu, dar care sunt, de fapt, ironii la adresa Jandarmieriei, după evenimentele din 10 agust 2018.

Unul dintre mesajele care are cele mai multe aprecieri şi reacţii sună astfel:

„pe lângă stâlpii fără soţ
adesea ai trecut
te-au bătut jandarmii toţi
de nu te-am cunoscut”

Un alt internaut a făcut valuri cu următoarele „versuri”:

„ce te legeni, hipstere,
cu luminiţe şi pe vânt
ia, că te pun la pământ”.

„O, rămâi, rămâi în dubă,
Te-am gazat atât de mult,
Ale tale coaste toate,
Numai eu ştiu să le rup”
, este mesajul care are în prezent sute de aprecieri.

De asemenea, internauţii s-au mai jucat şi cu versurile poeziei „Somnoroase păsărele”:

„Somnoroase batranele
La biserica se aduna,
Vin jandarmii, dau in ele
Noapte buna”
.

Nici „Ce te legeni?...” sau „Luceafărul” nu au fost „uitate” de către internauţi:

„Bate gazul frunza-n dunga
Rezistentii mi-i alunga
Bate gazul dintr-o parte
Noi te batem ca la carte”,

„Cobori in jos, pulan cel sfant
Alunecand pe-o ceafa
Patrunde n coaste si in spate
Constienta mi indeparteaza

El tot lovea tremurator
Se aprindea mai tare
Dadea cu gaz fulgerator
Ca 4 clase are!”
.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici