Explozie la o conductă de gaze din centrul Timişoarei

O explozie s-a produs, luni, la o conductă de gaze din centrul Timişoarei, în faţa unei grădiniţe, după ce ţeava a fost perforată de muncitori care executau o lucrare în zonă, la ora transmiterii acestei ştiri nemaiexistând niciun pericol, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

65 afișări
Imaginea articolului Explozie la o conductă de gaze din centrul Timişoarei

Explozie la o conductă de gaze din centrul Timişoarei (Imagine din arhivă; Florin Buliga/Mediafax Foto)

Explozia a fost urmată de un incendiu, care a fost stins după aproximativ 30 de minute.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat au evacuat zona, inclusiv copiii din grădiniţa aflată în apropiere, dar şi pe ceilalţi localnici, pe o rază de 150 de metri.

Prim-adjunctul ISU Banat, Lucian Mihoc, a declarat că incendiul s-a produs din cauza unor muncitori de la o firmă care făcea lucrări pentru Regia de Apă, care tăiau cu flexul mai multe ţevi, avariind şi o ţeavă de gaz.

"Se executau nişte lucrări cu un polizor pentru tăierea unor ţevi din subteran şi s-a tăiat şi ţeava de gaz. Din cauza scânteii s-a produs un incendiu. Echipele E On Gaz au venit să oprească gazul pentru închiderea incendiului, zona a fost evacuată pe 150 de metri şi nu există niciun pericol", a spus Mihoc.

Prefectul de Timiş: Va fi întocmit dosar penal

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a spus că unele firme care execută lucrări acţionează haotic, fără a avea o schiţă, iar în cazul societăţii Aquatim va fi întocmit, probabil, dosar penal pentru distrugere, în condiţiile în care ţeava de gaze a fost fisurată de un utilaj al acestei firme, care executa lucrări în zonă.

Potrivit prefectului, în urma exploziei a fost oprită furnizarea gazului în zonă, astfel că un cartier întreg a rămas fără gaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici