Explozie puternică într-un bloc de garsoniere din Roman - VIDEO

Locatarii unui bloc de garsoniere din municipiul Roman au fost evacuaţi, în noaptea de miercuri spre joi, după ce o explozie s-a produs într-una dintre garsoniere, iar în urma deflagraţiei mai multe locuinţe au fost afectate, în timp ce o persoană a fost rănită.

318 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică într-un bloc de garsoniere din Roman - VIDEO

O persoană a fost rănită şi alte zeci evacuate în urma unei explozii într-un bloc din Roman (Imagine din arhivă; Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit comandantului adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, colonelul Ioan Pârvu, explozia, urmată de incendiu, a fost provocată de o acumulare de gaze naturale într-un apartament situat la etajul al treilea, iar locatarul acesteia a suferit arsuri de gradele doi şi trei. Rănitul a fost transportat la spital, fiind internat, însă este în afara oricărui pericol.

Conform sursei citate, primele informaţii arată că în cursul zilei de miercuri s-a intervenit la centrala termică a garsonierei, care nu mai funcţiona, iar proprietarul a chemat o persoană neautorizată care i-ar fi spus că este defectă placa electrică şi l-a avertizat să nu o folosească.

Şeful ISU a mai spus că miercuri seară proprietarul a venit băut acasă şi se presupune că a pornit centrala, după care s-a culcat, iar în jurul orei 02.00 a avut loc explozia.

"A fost cu siguranţă o scăpare de gaze naturale. Nu ştim din ce cauze", a spus Pârvu.

El a menţionat că, probabil, proprietarul a aprins lumina electrică, iar acumularea de gaze a explodat.

În urma exploziei au fost distruse toate uşile şi geamurile celor 20 de garsoniere de pe palier, au fost avariaţi pereţii despărţitori ale garsonierelor care sunt din BCA, fiind afectat plafonul garsonierei de la etajul al doilea şi pardoseala celui de la etajul patru.

Pereţii exteriori ai garsonierei unde s-a produs explozia şi care este situată pe colţ s-au deplasat unul 35-45 de centimetri şi celălalt cu zece centimetri, a mai spus Pârvu.

Proprietarii garsonierelor afectate au fost evacuaţi, iar în cursul zilei de joi specialişti în construcţii urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii.

O locuinţă e complet distrusă, iar alte 34 sunt avariate

Potrivit unei prime evaluări făcute de o comisie tehnică, în urma exploziei a fost distrusă în totalitate garsoniera în care s-a produs deflagraţia, alte zece apartamente au structura de rezistenţă afectată, iar alte 24 sunt avariate, având distruse tâmplăria, obiecte electro-casnice şi mobilier.

Totodată, în urma exploziei a fost avariat un autoturism aflat în parcarea blocului.

Prefectul judeţului Neamţ anunţă că va cere bani de la Guvern

Prefectul judeţului Neamţ, Mihai Archip, a declarat că vor trebui luate de urgenţă măsuri pentru sprijinirea locatarilor afectaţi.

El a arătat că va trebui făcută o inventariere a bunurilor distruse şi o expertiză tehnică a blocului.

"Noi vom iniţia un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să cerem sprijin financiar din fondul de intervenţie al Guvernului pentru a ajuta cetăţenii", a spus Archip.

El a menţionat că pentru familiile care nu mai pot folosi locuinţele trebuie găsite urgent soluţii de cazare.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici