Explozie puternică într-un bloc din Bacău, în urma unor scurgeri de gaz dintr-o butelie

O puternică explozie soldată cu pagube materiale a avut loc, vineri după-amiază, într-un bloc de locuinţe din municipiul Bacău, în urma unor scurgeri de gaz dintr-o butelie, unele maşini aflate în parcarea din preajma imobilului fiind avariate, în urma incidentului nicio persoană nefiind rănită.

387 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică într-un bloc din Bacău, în urma unor scurgeri de gaz dintr-o butelie

Explozie puternică într-un bloc din Bacău, în urma unor scurgeri de gaz dintr-o butelie (Imagine: Liviu Maftei / Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, deflagraţia s-a produs pe strada Ardealul, din zona de nord a municipiului Bacău, în urma acumulărilor de gaz într-un uscător de la parterul unui bloc, transformat de către un locatar într-o magazie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipajul de pompieri deplasat la intervenţie a constatat că explozia a fost provocată de un arc electric format la un frigider depozitat în acea magazie, după ce au existat scurgeri de gaz de la o butelie.

"În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, s-au înregistrat pagube materiale în uscătorul respectiv, suflul deflagraţiei înfundând practic uşa metalică de la intrare. Totodată, cioburile de sticlă de la geamul încăperii pulverizate în exterior au avariat mai multe maşini din parcare blocului, însă fără a răni vreo persoană", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Explozia produsă în blocul din strada Ardealul este a doua înregistrată în ultimele trei zile în municipiul Bacău, după ce, în cursul zilei de marţi, o altă deflagraţie a avut loc pe strada Nicu Enea, în apropiere de drumul european E 85.

În ambele explozii nu au existat victime omeneşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici