Video Fabrici ilegale de ţigarete în Teleorman şi Vaslui

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor a Inspectoratului General al Poliţiei Române au descoperit două fabrici ilegale de ţigarete în judeţele Teleorman şi Vaslui, iar peste 55 de tone de tutun neprelucrat au fost confiscate confiscate, fiind deschise două dosare penale.

260 afișări

La fabrica din Vaslui au fost găsite peste 189.000 de pachete de ţigări şi 590 de kilograme de tutun brut şi materialele utilizate pentru confecţionarea ţigaretelor, în timp ce la cea din Teleorman, poliţiştii şi comisari ai Gărzii Financiare au indiponibilizat 55 de tone de tutun prelucrat şi neprelucrat, cinci paleţi de role de celofan şi peste 1.000 de role de hârtie, carton, aluminiu, tutun-tabac, folosite în producţia de ţigarete.

Poliţiştii au constatat infracţiuni ce intră sub incidenţa Codului Fiscal şi producerea de ţigarete fară autorizare.

În perioada 9 - 11 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor a Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), acţionând pentru prevenirea şi combaterea producerii şi comercializării ilegale de ţigarete, au descoperit două fabrici în judeţele Teleorman şi Vaslui, ce produceau ilegal ţigarete.

În 9 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea au oprit în trafic, în judeţul Vrancea, pentru control, o autospecială ce transporta ţigări conform documentelor de însoţire. Existând suspiciuni în legătură cu provenienţa ţigărilor, a fost solicitat sprijin din partea ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor ai IPJ Vrancea şi a comisarilor Gărzii Financiare Vrancea.

În urma verificărilor amănunţite, s-a stabilit că autovehicul în cauză transporta 1.710.000 de ţigări de diferite mărci (85.5000 de pachete), în valoare de peste 1.600.000 de lei, care nu erau marcate corespunzător sau nu aveau marcaj. Marfa era expediată de către o societate, antrepozitar autorizat de ţigarete, cu sediul în Vaslui, având ca administrator un cetăţean sirian.

Fiind extinse verificările la sediul acestei societăţii, au mai fost găsite 1.150.000 de ţigări (57.500 de pachete) care nu îndeplineau condiţiile de marcare, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, dintr-un spaţiu alăturat, au mai fost ridicate în vederea indisponibilizării, transportate şi depozitate la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Vaslui, 925.580 de ţigarete (46.279 de pachete) de diferite mărci, produse la două societăţi de profil, din judeţul Vaslui, respectiv din judeţul Caraş Severin, purtând timbre ale acestor doi producători sau netimbrate. Au mai fost ridicate, totodată, 100.000 de ţigarete vrac şi 590 de kilograme de tutun brut.

În cele două incinte au fost depistate mai multe materiale şi ambalaje destinate producţiei şi împachetării ţigaretelor. De aici, oamenii legii au ridicat, în vederea cercetărilor, mostre din fiecare ambalaj utilizat, respectiv 20.000 de hârtii de culoare albastră folosite la marcarea pachetelor de ţigări, precum şi documente contabile referitoare la transportul depistat în judeţul Vrancea.

În cauză a fost întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări faţă de doi administratori ai unor societăţi comerciale din Vaslui şi faţă de conducătorul auto depistat, pentru infracţiuni ce intră sub incidenţa Codului Fiscal. De asemenea, materiile prime, materialele utilizate pentru confecţionarea ţigaretelor, pachete de ţigări, utilajele şi autospeciala în care au fost transportate ţigaretele, au fost indisponibilizate până la finalizare cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici