Facultate copy-paste. De ce îşi iau studenţii lucrările de pe net

Cercetările făcute în SUA arată că 40% dintre studenţi au copiat cel puţin o dată câteva fraze pentru lucrările lor scrise şi că din ce în ce mai puţini se simt vinovaţi atunci când pretind că transcrierile pe care le dau profesorilor sunt lucrări originale.

61 afișări
Imaginea articolului Facultate copy-paste. De ce îşi iau studenţii lucrările de pe net

Facultate copy-paste. De ce îşi iau studenţii lucrările de pe net (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Când unei studente de la Litere i s-a spus că a predat un referat copiat de pe internet, a făcut o criză emoţională, îşi aminteşte Liviu Papadima, decanul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. "Ea primise referatul dintr-o altă sursă, poate dăduse şi bani pe el şi s-a simţit păcălită", povesteşte pentru Gândul decanul, care a văzut cât de mulţi studenţi îşi copiază lucrările de pe internet.

"Fenomenul este într-o creştere continuă, sursa principală o reprezintă site-urile de referate, dar nu putem să neglijăm nici metodele mai vechi, lucrările transmise de la un student la altul", continuă Papadima. Potrivit acestuia, unii dintre studenţi copiază textele cuvânt cu cuvânt, fără să se mai obosească să verifice dacă pe lucrarea pe care o predau nu apare cumva adresa site-ului de pe care provine.

Citeşte mai multe despre lucrările luate de pe Internet de către studenţi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici