Faimoasa bufniţă din Central Park a murit. Cum s-a întâmplat

Barry, bufniţa faimoasă care locuia în Central Park din New York, a murit după ce s-a lovit de una din camionetele de întreţinere ale parcului, relatează BBC.

1051 afișări
Imaginea articolului Faimoasa bufniţă din Central Park a murit. Cum s-a întâmplat

Sursa foto: Twitter

Moartea bufniţei i-a determinat pe iubitorii de păsări din întreaga lume să-şi arate fotografiile şi să depene amintiri cu Barry în social media.

O pagină de Twitter dedicată păsărilor din parc spune că oamenilor o să le fie dor de „prezenţa minunată şi frumoasă” a lui Barry.

Bufniţa devenise o atracţie populară pentru vizitatorii din Central Park, în special anul trecut, când a lovit pandemia, şi mulţi observatori de păsări au vizitat parcul pentru a face fotografii.

Potrivit Central Park Conservancy, incidentul s-a produs vineri la ora locală 02:30, când bufniţa a lovit vehiculul. „Anunţăm cu inima că o bufniţă, un rezident iubit din Central Park, a murit în această dimineaţă”, a spus organizaţia pe Twitter. „Prezenţa bufniţei în Central Park a adus bucurie, amintindu-ne tuturor că parcul este un spaţiu verde vital pentru toţi newyorkezii, inclusiv pentru fauna sălbatică pe care o adăposteşte”.

Barry a avut chiar o pagină de fan pe Twitter.

Mulţi iubitori de păsări au cerut, furioşi, să ştie cât de repede mergea vehiculul de întreţinere şi de ce circula într-un moment în care multe vietăţi nocturne vânează.

De la crearea parcului, au fost înregistrate peste 280 de specii de păsări. În 2018, o raţă mandarin a devenit o vedetă pe reţelele sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici