Familia Silaghi poate participa la procesul dintre Dan Voiculescu şi CNSAS

Verişoara lui Dan Voiculescu, Paraschiva Silaghi, şi soţul acesteia pot participa la procesul în care politicianul contestă verdictul de colaborare cu Securitatea, în urma deciziei instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

160 afișări
Imaginea articolului Familia Silaghi poate participa la procesul dintre Dan Voiculescu şi CNSAS

Dan Voiculescu (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a constatat vineri, că sunt îndeplinite cerinţele pentru ca cei doi să poată participa la proces pentru că, în notele informative din arhiva CNSAS, Dan Voiculescu a relatat despre fuga lor din România.

Soţii Silaghi au fost, vineri, în sala de judecată, în timp ce Dan Voiculescu a fost reprezentat de un alt avocat decât Sergiu Andon.

În urmă cu două săptămâni, CNSAS a ridicat problema incompatibilităţii avocatului Sergiu Andon cu cea de deputat. Această problemă a fost sesizată în baza articolului 82, indice 1, alineatul 3, din Legea 161/2003.

S-a renunţat, însă, la discutarea excepţiilor în baza cărora s-a ridicat această problemă, reprezentanţii CNSAS arătând că se foloseşte orice modalitate pentru tergiversarea cauzei şi obţinerea de timp.

Dezbaterile în acest proces vor fi reluate în 18 septembrie.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Sergiu Andon, în calitate de deputat, se află în stare de incompatibilitate, întrucât a acordat, în calitate de avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-o cauză penală privind o infracţiune de corupţie, informa, în 3 iunie, ANI.

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, a făcut cerere de intervenţie în interes propriu în procesul care se derulează la Curtea de Apel Bucureşti, anulându-şi declaraţiile anterioare pentru că, după ce şi-a văzut dosarul de la CNSAS, şi-a dat seama că politicianul dăduse informaţii despre ea Securităţii.

Cererea este făcută atât de Silaghi Paraschiva, cât şi de soţul ei.

Paraschiva Silaghi, împreună cu soţul ei Victor Silaghi, arătau, în actele depuse la instaţă, unde se judecă procesul privind colaborarea cu Securitatea a lui Dan Voiculescu, că se consideră prejudiciaţi grav, moral şi material, şi că îi vor cere daune fostului lider PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici