Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

Un bebeluş de două săptămâni, născut la o materinitate din Galaţi, a fost internat cu fractură de femur la un spital din Bucureşti, familia copilului spunând că medicii gălăţeni i-au ascuns diagnosticul.

250 afișări
Imaginea articolului Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

Bebeluşul a fost externat, sâmbătă, din Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, unde a fost tratat din 17 ianuarie, a declarat managerul unităţii sanitare, medicul Roxana Marinescu.

Potrivit managerului Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC), copilul s-a născut în 6 ianuarie, la Galaţi, prin cezariană.

"Mama a spus că, după naştere, copilul nu avea nimic, dar că la un moment dat a observat că micuţul are o tumefacţie la coapsă. Atunci medicii i-au spus că tumefacţia a apărut după ce i-a fost făcută o injecţie", a povestit managerul Marinescu, citând din declaraţia mamei.

Familia s-a externat, dar a revenit la Maternitate după şase zile, întrucât copilul plângea foarte tare. De acolo au fost trimişi la Clinica de ortopedie din Galaţi, unde piciorul copilului a fost imobilizat în ghips.

După intervenţie, copilul a fost trimis la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. La radiografie, medicii au constatat că piciorul nu a fost bine pus în ghips, i-au scos ghipsul şi au redus fractura. Pentru echilibru au pus în ghips şi al doilea picior, împreună cu bazinul, a mai spus managerul IOMC.

Pentru că la Spitalul "Grigore Alexandrescu" nu aveau locuri libere în secţia de nou-născuţi, medicii l-au trimis pe bebeluş la IOMC, astfel că în 17 ianuarie micuţul a fost internat în acest spital. La internare, medicii au constatat că bebeluşul suferea şi de enterocolită.

"Atunci i-a fost făcută o nouă radiografie, care a confirmat că piciorul a fost bine pus în ghips. I-au fost făcute mai multe analize pentru a elimina suspiciunea privind posibilitatea altor suferinţe. Mai mult, micuţul a fost investigat şi de medicul Gheorghe Burnei, de la Spitalul de Copii «Marie Curie». Şi acesta a confirmat că ghipsul a fost bine pus, copilul nu va avea sechele, iar evoluţia postoperatorie este bună. Sâmbătă, familia gălăţeană a fost externată, urmând să revină cu copilul la control peste două săptămâni", a mai spus managerul IOMC.

Conducerea Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi a anunţat că va începe o anchetă după ce bebeluşul de două săptămâni, născut la această unitate medicală, a fost internat cu fractură de femur la un spital din Bucureşti.

Tatăl bebeluşului susţine că medicii gălăţeni au ascuns faptul că acesta avea o fractură de femur, spunând doar că este vorba despre o reacţie adversă la o injecţie făcută copilului după naştere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, doctorul Nicolae Bacalbaşa, tatăl bebeluşului nu a depus o plângere la unitatea sanitară gălăţeană.

"Deocamdată nu deţinem informaţii oficiale despre acest caz. De la tatăl copilului, cu care am luat legătura telefonic, ştim că este vorba despre o fractură de femur ce nu a fost diagnosticată la spitalul nostru, după naştere. Deşi nu a fost formulată o sesizare a părinţilor copilului în acest caz, iar informaţiile s-au primit prin intermediul mass-media, se va forma o comisie de anchetă, care va pleca de la aceste informaţii făcute publice. Cel mai probabil va fi vorba despre o comisie de malpraxis care va simplifica procedurile în vederea aflării cât mai rapide a unui rezultat", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, medicul Nicolae Bacalbaşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici