Familiile nu mai pot afla direct de la medici care este starea rudelelor bolnave de Covid-19 internate. Soluţia găsită de un spital judeţean

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pun la dispoziţia rudelor bolnavilor COVID-19 internaţi o nouă linie telefonică, unde pot suna să afle despre starea pacienţilor, între anumite intervale orare.

4660 afișări
Imaginea articolului Familiile nu mai pot afla direct de la medici care este starea rudelelor bolnave de Covid-19 internate. Soluţia găsită de un spital judeţean

Familiile nu mai pot afla direct de la medici care este starea rudelelor bolnave de Covid-19 internate. Soluţia găsită de un spital judeţean

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, marţi, că în contextul pandemic actual, în care comunicarea cu aparţinătorii este îngreunată de programul foarte aglomerat al medicilor, care trebuie să consulte şi să trateze pacienţii, spitalul a elaborat o procedură privind modalitatea de comunicare cu aparţinătorii în perioadele de carantină.

„Conform acestei proceduri, SCJU Sibiu pune la dispoziţia aparţinătorilor desemnaţi ai pacienţilor cu Covid-19, pe lângă numărul de telefon fix al secţiei Clinice Boli Infecţioase, care era disponibil si până acum (0269.215.050 interior 250) un număr de telefon suplimentar – 0754.060.923- unde aparţinătorii vor putea suna zilnic între orele 14.00-17.00. Aceste numere vor fi afişate şi pe pagina web a spitalului precum şi în cadrul spitalului, în locuri vizibile”, spune Todăriţă.

De asemenea, comunicarea cu pacienţii se realizează şi în cadrul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, de unde aparţinătorii desemnaţi pot afla informaţii despre starea pacienţilor Covid pozitiv zilnic, între orele 13.00 – 14.00, la numărul de telefon al spitalului, de unde Centrala le va face legătura la interioarele ATI, 196 şi/sau 524.

„Prin aceste măsuri sperăm să eficientizăm procesul de comunicare cu aparţinătorii şi vom monitoriza atent evoluţia situaţiei”, mai spune Todăriţă.

Marţi, din cele 177 de paturi destinate bolnavilor COVID-19, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, nu mai era niciunul liber.

Judeţul Sibiu este pentru a doua zi consecutiv în top în ceea ce priveşte rata de infectare, marţi fiind de aproape 7 la mie, în vreme ce rata de incidenţă în municipiul Sibiu este de aproape 11 la mie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici