Fănica Anghel susţine că i-a dat 600.000 de euro lui Mircea Băsescu să-i scoată soţul din închisoare

Soţia lui Sandu Anghel, Fănica, susţine că familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a-l scoate din închisoare pe soţul său, dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat ei au cerut să le fie returnaţi toţi banii, primind însă doar o parte din cât au dat.

106 afișări
Imaginea articolului Fănica Anghel susţine că i-a dat 600.000 de euro lui Mircea Băsescu să-i scoată soţul din închisoare

Mircea Băsescu (Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Fănica Anghel a fost audiată ca martor, vineri, la Tribunalul Constanţa, în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a povestit în faţa instanţei că la câteva zile după ce soţul său a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor a venit la ei Marian Căpăţână, care le-a spus că a fost trimis de către Mircea Băsescu ca să-i ajute cu scoaterea din puşcărie a lui Sandu Anghel în schimbul sumei de 600.000 de euro.

După câteva zile, Fănica Anghel a mers la Constanţa împreună cu fiul său, Florin, unde s-au întâlnit cu Marian Căpăţână într-un apartament din oraş pentru a-i da 350.000 de euro. La întâlnirea respectivă au mai fost prezenţi o femeie, angajata unei bănci, care a verificat autenticitatea banilor, dar şi şoferul lui Marian Căpăţână, a mai spus Fănica Anghel.

Ea a menţionat că apoi l-au sunat pe Mircea Băsescu spunându-i că au trimis banii prin intermediul lui Marian Căpăţână, iar acesta le-a dat asigurări că Sandu Anghel va fi eliberat din închisoare.

După câteva zile, Florin Anghel a revenit la Constanţa cu a doua tranşă din bani, şi anume 250.000 de euro, bani pe care i-a dat tot lui Marian Căpăţână, în acelaşi apartament ca şi prima oară.

Fănica Anghel a mai povestit că în această perioadă soţul său a fost eliberat din arest preventiv de şase ori de Tribunalul Olt, dar de fiecare dată Curtea de Apel Dolj decidea îl menţinerea după gratii.

Soţia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus că a avut apoi o întâlnire cu Mircea Băsescu şi cu Marian Căpăţână, în care le-a spus acestora să îi înapoieze banii dacă nu-l pot scoate pe Sandu Anghel din închisoare.

"Dacă nu-l puteţi scăpa, daţi-mi banii înapoi. Nu i-am ameninţat, nu i-am înjurat, nu i-am şantajat, ci doar le-am cerut banii înapoi. Marian Căpăţână spunea că soţul meu va fi eliberat pe 4 mai, pe 30 august şi alte date pe care i le spunea Mircea Băsescu”, a menţionat Fănica Anghel.

După ce Sandu Anghel a fost condamnat la prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare, iar apoi Curtea de Apel Craiova i-a mărit pedeapsa la zece ani de închisoare, famila sa a cerut din nou banii înapoi de la Mircea Băsescu. Fănica Anghel a relatat că Mircea Băsescu le-a spus că la Înalta Curte de Casaţie Sandu Anghel va primi o pedeapsă mai mică, însă ea a spus că nu ştie cum s-ar fi realizat acest lucru.

“Nu ştiu cum urmau să fie influenţaţi judecătorii. Mircea Băsescu mi-a spus că mă ajută la eliberarea soţului meu la Înalta Curte, că are oameni”, a povestit Fănica Anghel.

Ea a afirmat că Mircea Băsescu le-a înapoiat apoi 280.000 de dolari, iar Marian Căpăţână le-a dat 100.000 de euro.

Tribunalul Constanţa a admis cererea avocaţilor lui Mircea Băsescu de a primi o copie după înregistrările audio şi video din acest dosar.

Instanţa a mai anunţat că la următorul termen va fi audiată ca martor Izaura Anghel. Tot atunci, instanţa va pune în discuţie şi oportunitatea audierii altor martori, fiind vorba despre Marius Constantin, Grinică-Ion Anghel şi soţia lui Mircea Băsescu, Doina, în eventualitatea în care ea va dori dea declaraţii pentru că legea îi permite să nu o facă.

Următorul termen pentru continuarea cercetării judecătoreşti a fost stabilit pentru 24 aprilie.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte Traian Băsescu.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici