Fără vizite intime sau pachete, în penitenciare. În schimb, deţinuţii vor putea comunica online

  • Deţinuţii nu mai pot primi vizite şi nici pachete, în perioada stării de urgenţă
  • Toate măsurile sunt incluse într-un ghid al Ministerului Justiţiei
410 afișări
Imaginea articolului Fără vizite intime sau pachete, în penitenciare. În schimb, deţinuţii vor putea comunica online

Fără vizite intime sau pachete, în penitenciare. În schimb, deţinuţii vor vorbi mai mult la telefon

Deţinuţii nu mai pot primi vizite, pachete şi nici nu mai au dreptul la vizite intime pe perioada stării de urgenţă. Pentru a compensa suspendarea acestor drepturi, ei pot să vorbească mai mult la telefon sau prin mediul online, potrivit ghidului emis de Ministerul Justiţiei.
 
Toate măsurile sunt incluse într-un ghid al Ministerului Justiţiei, emis după prelungirea stării de urgenţă. 
 
„Cum vor comunica deţinuţii:
- Deţinuţii din regim deschis, semideschis şi închis vor vorbi la telefon 75 de minute pe zi (majorare de la 60 de minute/zi)
- Deţinuţii de la maximă siguranţă şi cei care sunt un pericol pentru siguranţa penitenciarului vorbesc 45 de minute pe zi (de la 30 minute/zi).
- Toţi deţinuţii beneficiază, în funcţie de regimul de executare, de 3, 5, 6 sau 8 comunicări online”, se stabileşte în Ghidul Ministerulului Justiţiei.
 
În cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt aproximativ 20.000 de deţinuţi. ANP are 12.000 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici