Farmacişti: Eliminarea plafoanelor pentru medicamente ar putea crea o criză fără precedent

Eliminarea plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor ar putea crea o criză fără precedent, întrucât cererile se vor dubla sau chiar tripla, apreciază farmaciştii şi distribuitorii de medicamente.

132 afișări
Imaginea articolului Farmacişti: Eliminarea plafoanelor pentru medicamente ar putea crea o criză fără precedent

Farmacişti: Eliminarea plafoanelor pentru medicamente ar putea crea o criză fără precedent (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem contracte cu sume fixe până la sfârşitul trimestrului patru. Acum nu ajung medicamentele, aşa plafonate, cum să ajungă fără plafoane? Cine dă bani pentru medicamente la liber? Ar fi fost normal să mute plafonul de la farmacist - aici a fost o greşeală când a fost pus - la medic, întrucât el este prescriptorul reţetei. Dar fără plafon este o greşeală. Plafonul la medic era real'', a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu.

Aceasta a mai spus că farmaciştii nu au mai primit, din iunie, banii cheltuiţi pentru medicaţia oncologică şi diabetică. ''Vreau să ştiu de unde vor fi bani pentru toate medicamentele sau vom fi obligaţi să aducem bani de acasă, cum am păţit de multe ori? Cred că va fi un haos fără precedent'', a adăugat farmacista.

La fel de nemulţumiţi sunt şi distribuitorii de medicamente care ameninţă cu oprirea livrărilor într-o săptămână.

''Scoaterea plafoanelor este imposibil de suportat. Va fi o criză fără precedent. Cererea de medicamente se va dubla sau chiar tripla. Nici măcar ceea ce este acum neplafonat nu asigură consumul'', a declarat preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente, Viorel Vasile.

Guvernul a decis, miercuri, eliminarea plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate, începând cu 1 octombrie, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici