Fată de nouă ani la spital, după ce a fost atacată de câini în stradă când se întorcea de la şcoală

O fetiţă în vârstă de nouă ani, din municipiul Bacău, a ajuns la spital, vineri după-amiază, în stare de şoc şi cu multiple plăgi muşcate, inclusiv la faţă, după ce a fost atacată în stradă, în timp ce se întorcea de la şcoală, de patru câini fără stăpân.

244 afișări
Imaginea articolului Fată de nouă ani la spital, după ce a fost atacată de câini în stradă când se întorcea de la şcoală

Fată de nouă ani la spital, după ce a fost atacată de câini în stradă când se întorcea de la şcoală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor oferite de poliţiştii băcăuani, incidentul a avut loc pe strada Aviatori, din municipiul Bacău, copila fiind singură în momentul în care a fost atacată de o haită de câini comunitari chiar în apropiere de casă. Alertat de strigătele copilei, un vecin a intervenit şi a reuşit să o scoată din colţii câinilor, ulterior micuţa ajungând la spital.

"Fetiţa a ajuns la spital traumatizată psihic şi cu plăgi multiple la coapse, mâini şi o ureche. Cadrele medicale i-au administrat vaccinul antirabic, iar apoi a fost direcţionată către Secţia de Chirurgie Pediatrică, unde va rămâne internată pentru tratament de specialitate. Desigur, copila va avea nevoie şi de consiliere psihologică, ţinând cont de trauma prin care a trecut", a declarat, vineri, pentru purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Mirela Romaneţ.

Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz şi, din primele cercetări, se pare că nimeni nu va fi tras la răspundere.

"În urma cercetărilor desfăşurate, s-a constatat că fetiţa a fost atacată de câini fără stăpân pe o stradă din apropierea locuinţei. În această situaţie, cum nimeni nu poate fi tras la răspundere, incidentul nu reprezintă o infracţiune sau o contravenţie care să fie de competenţa Poliţiei", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, Raluca Ciobanu.

La sesizarea spitalului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a declanşat propria anchetă, în condiţiile în care fetiţa atacată de câini are ambii părinţi plecaţi în străinătate, copila fiind în îngrijirea unei mătuşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici