Faur Isaia a pichetat sediul Guvernului

Timişoreanul Faur Isaia, cunoscut pentru mai multe incidente, printre care faptul că în 2000 l-a stropit cu cerneală pe fostul preşedinte Emil Constantinescu, a pichetat, sâmbătă, Palatul Victoria, cerând liderilor de partide şi preşedintelui CE să recomande electoratului să îl voteze ca preşedinte.

186 afișări
Imaginea articolului Faur Isaia a pichetat sediul Guvernului

Faur Isaia a pichetat sediul Guvernului (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Având două pancarte şi un set de scrisori adresate preşedintelui Băsescu, premierului Tăriceanu, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, liderilor de partide, preşedintelui Curţii Constituţionale, procurorului general, patriarhului BOR, ca şi fostului şef de stat Emil Constantinescu şi preşedintelui Comisiei Europene, Faur Isaia a cerut ca alegătorii români să aibă posibilitatea de a-l alege în funcţia de preşedinte al ţării, la alegerile locale de la 1 iunie, prin aplicarea unei duble ştampile asupra oricărui nume de primar.

El a cerut ca oficiali români şi străini să întrebe electoratul dacă nu este "imperios necesar" să îl aleagă ca preşedinte.

Faur Isaia a mai arătat că a depus, marţi, la Parchetul ICCJ o plângere penală împotriva premierului Tăriceanu, cu acuzaţia de evaziune fiscală prin firma Automotive Trading Services.

Isaia a fost evacuat din Piaţa Victoriei de către un echipaj al poliţiei, care i-a explicat că, potrivit legii, perioada de campanie electorală a expirat. Echipajul de poliţie a transmis prin staţie numărul maşinii cu care se deplasa Isaia, pentru ca acesta să fie supravegheat pe traseu.

În 2000, Faur Isaia a reuşit să ajungă în preajma preşedintelui Emil Constantinescu şi l-a stropit cu cerneală albastră pe barbă. În acelaşi an, în timpul unei vizite a Regelui Mihai, Isaia s-a urcat pe statuia Lupoaicei din centrul Timişoarei pentru a protesta.

În 2002, el a tăiat cu toporul cablurile unui car de televiziune al TVR, în timpul unei transmisiuni în direct, în centrul Timişoarei, pentru că nu a fost lăsat să urce pe scenă.

După alte câteva luni, supărat că a fost scos din oraş cu ocazia unei vizite a preşedintelui Ion Iliescu, Isaia s-a înarmat cu clopote şi s-a urcat pe o clădire din centrul Timişoarei, refuzând să coboare. Isaia s-a aruncat şi în faţa maşinii în care se afla Ion Iliescu, la Arad, iar în Bucureşti a reuşit să urce pe o clădire a Universităţii, strigând sloganuri anti-guvernamentale.

În 2004, el şi-a depus candidatura la Preşedinţia României, fără a prezenta şi listele cu cele 200.000 de semnături, aşa cum prevede legea. Candidatura lui a fost respinsă.

El a mai solicitat Judecătoriei Deva recunoaşterea sa oficială ca strănepot al regelui Decebal şi susţine că a descoperit mormântul lui Tutankamon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici