Fechet, de Ziua Pământului: SGR este proiectul prin care România celebrează această zi

Sistemul Garanţie-Returnare este proiectul prin care România celebrează această zi, susţine ministrul Mediului, Mircea Fechet, cu ocazia Zilei Pământului.

140 afișări
Imaginea articolului Fechet, de Ziua Pământului: SGR este proiectul prin care România celebrează această zi

Fechet, de Ziua Pământului: SGR este proiectul prin care România celebrează această zi

„Ziua Pământului este un prilej minunat pentru ca oamenii din întreaga lume să reflecteze asupra impactului pe care acţiunile lor îl au asupra mediului şi să caute soluţii pentru a reduce poluarea şi degradarea acestuia. Tema din acest an, <Planetă vs. Plastic>, îşi propune să crească gradul de conştientizare cu privire la efectele nocive ale poluării cu plastic pentru sănătatea umană şi pentru sănătatea planetei”, susţine ministrul Mircea Fechet.

Acesta spune că peste 50 de ţări au cerut încetarea poluării cu plastic până în 2040.

„Sistemul Garanţie-Returnare este proiectul prin care România celebrează această zi şi ne dorim ca SGR să fie moştenirea pe care o lăsăm copiilor noştri, ca mesaj, ca atitudine, ca semn de preţuire faţă de natură. Acest sistem ne va uni pe toţi în Hora Reciclării în speranţa că ţara noastră se va transforma din ţara depozitării în ţara reciclării”, a declarat Mircea Fechet.

Iniţiativa „Ziua Pământului” datează din 1970 şi aparţine senatorului american Gaylord Nelson. În primul an de celebrare, Ziua Pământului a adunat în special tineri şi cetăţeni preocupaţi de soarta planetei. De-a lungul timpului, această sărbătoare a căpătat amploare şi a devenit cunoscută în peste 140 de ţări din întreaga lume.

Organizaţia Naţiunilor Unite a recunoscut oficial Ziua Pământului ca sărbătoare a planetei abia în anul 2009.

„Pentru celebrarea Zilei Pământului din acest an, earthday.org colaborează cu organizaţii din Malaezia pentru a organiza cea mai mare acţiune de curăţare din istoria Zilei Pământului. Insula Penang, principala insulă a ţării, a fost afectată de poluarea cu plastic din cauza turismului. Cel puţin 100.000 de voluntari vor curăţa plajele şi pădurile din ţară, potrivit organizatorilor. De asemenea, aceştia vor planta peste un milion de copaci”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici