Federaţia Sanitas amână declanşarea grevei generale

Federaţia Sanitas a amânat declanşarea grevei generale până la sfârşitul lunii ianuarie, aşteptând aprobararea ordonanţei de urgenţă care va cuprinde prevederile din acordul semnat joi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat preşedintele organizaţiei sindicale, Marius Petcu.

1 afișare
Imaginea articolului Federaţia Sanitas amână declanşarea grevei generale

Federaţia Sanitas amână declanşarea grevei generale

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a fost prezent, joi, la Consiliul General al Federaţiei Sanitas şi a prezentat indicaliştilor o ofertă îmbunătăţită faţă de cea prezentată anterior, care cuprinde creşteri salariale de 11 la sută, din care şase la sută în aprilie şi cinci la sută din octombrie, a precizat Petcu.

În urma acestei oferte, majoritatea membrilor Sanitas au semnat acordul cu Ministerul Sănătăţii, urmând ca în şedina de Guveren de săptămâna viitoare să fie aprobată Ordonanţa de Urgenţă care va cuprinde atât aceste majorări, cât şi celelalte sporururi cerute de sindicalişti.

"În această săptămână, eu trebuie să mă asigur că tot ceea ce prevede acordul semnat azi (joi - n.r.) se va regăsi în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. Dacă până pe data de 31 ianuarie proiectul nu va fi aprobat, sindicaliştii vor declanşa greva generală în sistem", a adăugat Marius Petcu.

El a ţinut să precizeze că Ordonanţa de Urgenţă trebuie aprobată în această lună pentru ca sanitarii să poată beneficia din 1 ianuarie de majorările salariale cerute şi de celelalte drepturi.

Pe de altă parte, Petcu a amintit şi de conflictul cu Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse privind salariaţii din asistenţa socială, care au drepturi şi salarii mai mici decât cei din Sănătate, deşi au aceeaşi pregătire.

Liderul sindical a mai spus că va retrimite joi un ultimatum reprezentanţilor Ministerului Muncii, cerând soluţionarea acestui conflict.

Preşedintele Federaţiei Sanitas declara, miercuri, că Ministerul Sănătăţii le-a trimis, după şedinţa de Guvern, o ofertă "îmbunătăţită" faţă de cea prezentată la întâlnirea de la începutul săptămânii, care cuprinde creşteri salariale de zece procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici