Femeia acuzată că a înşelat-o pe şefa misiunii Băncii Mondiale în România, condamnată la închisoare

Femeia din judeţul Sibiu care a pretins că este şefa misiunii Băncii Mondiale în România, Ana Maria Mihăescu, şi care, împreună cu alte şapte persoane a prejudiciat-o pe Mihăescu cu 900.000 de lei, a fost condamnată, luni, la şapte ani de înschisoare de Tribunalul Sibiu, decizia nefiind definitivă.

227 afișări
Imaginea articolului Femeia acuzată că a înşelat-o pe şefa misiunii Băncii Mondiale în România, condamnată la închisoare

Ana Maria Mihaescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Tribunalului Sibiu, magistraţii s-au pronunţat, luni, cu privire la cei doi inculpaţi care şi-au recunoscut faptele în cazul prejudicierii şefei misiunii din România a Băncii Mondiale, Ana Maria Mihăescu, aceştia fiind judecaţi pe o procedură simplificată.

Astfel, Livia Galea, singura femeie dintre cei opt inculpaţi în acest dosar, a fost condamnată la şapte ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Koteles a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Potrivit comunicatului, hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Judecarea celorlalţi inculpaţi în acest dosar continuă, fiind stabilit un nou termen pentru 27 ianuarie.

În luna septembrie, opt persoane din judeţul Sibiu au fost trimise în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe desoebit de grave, fals şi uz de fals.

Procurorii anunţau atunci că "în sarcina lor s-a reţinut că în perioada februarie-aprilie 2013 au indus în eroare reprezentanţii SC Actinvest SA Braşov, punct de lucru Sibiu, pe care i-au determinat, folosind o carte de identitate falsă, să tranzacţioneze la bursă acţiunile deţinute de partea vătămată, Mihăescu Ana Maria, cauzându-i un prejudiciu de peste 900.000 lei, prin această activitate infracţională conjugată a tuturor inculpaţilor".

Potrivit procurorilor, cele opt persoane sunt Răzvan Adrian Fleşer, arestat în lipsă pentru că a fugit din ţară, Nicolae Paul Macovei, Mihai Corcoveanu şi Mihai Ioniţă, judecaţi în stare de arest, dar şi Ioan Pungilă, Bogdan Koteles, Aron Hanţiu şi Livia Galea, judecaţi în libertate, deoarece implicarea lor în această cauză nu a fost la fel de mare.

Procesul a început în 6 noiembrie, trei dintre inculpaţii care erau judecaţi în libertate recunoscându-şi faptele şi fiind audiaţi.

Pentru că unul dintre inculpaţi şi-a schimbat declaraţia în sala de judecată faţă de cea din timpul fazei de urmărire penală, magistraţii nu au admis cererea acestuia de a fi judecat pe procedură simplificată şi de a obţine, eventual, o pedeapsă mai uşoară.

Una dintre cele trei persoane care şi-au recunoscut vina este Livia Galea, singura femeie dintre cei opt inculpaţi, cea care, folosindu-se de asemănarea cu Ana Maria Mihăescu şi de un act de indentitate fals, s-a dat drept şefa misiunii din România a diviziei de investiţii a Băncii Mondiale şi a reuşit să tranzacţioneze la bursă acţiuni deţinute de Ana Maria Mihăescu la SIF Muntenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici