Femeia care şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, a fost trimisă în judecată

Femeia care a şantajat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, cerându-i 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

421 afișări
Imaginea articolului Femeia care şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, a fost trimisă în judecată

Femeia care şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, a fost trimisă în judecată (Imagine: Shutterstock)

Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de şantaj va fi judecat de Tribunalul Bucureşti, procurorii propunând menţinerea măsurile preventive luate în cauză, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia.

"În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Ameninţările cu divulgarea către presă a unor informaţii presupus compromiţătoare şi cererea ca Livia Stanciu să îi dea 20.000 de euro drept compensaţie pentru "datorii" care ar fi fost plătite de Mariana Rarinca în numele soţului judecătoarei au fost transmise unei rude de-a acesteia.

"În perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit ameninţări prin intermediul unei convorbiri telefonice şi prin mesaje tip SMS. Inculpata a ameninţat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia. În schimbul nedivulgării a acestor informaţii compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate o sumă de bani", au precizat procurorii.

Anchetatorii au menţionat în rechizitoriu că probele administrate au arătat că faptele pe care Mariana Rarinca intenţiona să le divulge cu privire la Livia Stanciu şi la membrii familiei acesteia sunt imaginare, "întrucât nici persoana vătămată, nici soţul acesteia nu au avut şi nu au vreo datorie faţă de inculpată".

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Procurorii DNA arătau, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a Marianei Rarinca, că aceasta a luat legătura, iniţial, cu cumnatul Liviei Stanciu. Potrivit anchetatorilor, Rarinca i-a spus bărbatului pretenţiile pe care le are, iar după câteva întâlniri cu acesta i-a transmis mai multe mesaje pe telefonul mobil, prin care punea presiune în legătură cu divulgarea în presă a unor informaţii presupus compromiţătoare pentru judecătoare.

"Nu pot sa mai aştept. Nu o sa vă placă dar mam hotărît sa numai ţin cont decît de mine şi de ai mei. Cineva va avea musafiri neplăcute la usa", "Am semnat cu o tel şi voi spune tot ce ştiu cu date concrete şi cu martori dna ma ignorat total dar eu am plătit o parte din datorii şi vreau banii", "Voi pune şi pe internet" şi "Sunt în drum spre Bucureşti nu mai am milă de nimeni. o sa iasă aşa de urît încât poate sa şi dea demisia am vrut doar banii mei" sunt mesajele pe care le-a trimis Rarinca cumnatului judecătoarei, potrivit DNA.

Procurorii mai arată că destinatarul sms-urilor, după ce a primit al patrulea mesaj, s-a supărat şi a sunat-o pe cumnata sa, Livia Stanciu, să o întrebe dacă a luat legătura cu Rarinca. Cumnatul Liviei Stanciu i-a mai spus judecătoarei că Rarinca pretinde că le-a dat creditorilor soţului ei, în numele acestuia, 20.000 de euro, iar acum are pretenţia ca suma respectivă să-i fie dată pentru a nu face dezvăluiri în presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici