Femeile victime ale violenţei domestice, prinse în capcana izolării! Cui pot cere ajutor?

  • Izolarea la domiciliu poate să înrăutăţească situaţia victimelor violenţei domestice
  • Autorităţile atrag atenţia că ele nu sunt singure şi că trebuie să ceară ajutor
  • Centrele de servicii sociale au fost mobilizate şi sunt pregătite să intervină
524 afișări
Imaginea articolului Femeile victime ale violenţei domestice, prinse în capcana izolării! Cui pot cere ajutor?

Femeile victime ale violenţei domestice, prinse în capcana izolării! Cui pot cere ajutor?

Victimele violenţei domestice trebuie să ştie fie conştiente că în această perioadă de izolare la domiciliu nu sunt singure şi pot primi ajutor.
 
Monaliza Cristea, directorul Direcţiei Prevenirea şi Combaterea Violenţei domestice din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse (ANES) a precizat pentru MEDIAFAX că au fost mobilizaţi toţi cei care pot ajuta. 
 
„Am emis recomandări către toţi furnizorii de servicii publice şi private, servicii sociale destinate violenţei domestice să ia toate măsurile necesare ca aceste servicii să rămână accesibile şi disponibile în permanenţă victimelor violenţei domestice, cu respectarea măsurilor de igienă, de acces izolare, măsurilor generale”, a spus Monaliza Cristea. 
 
„Deşi avem servicii, femeile sunt reticente să le acceseze. Nu s-a creat încă o cultură a beneficiarilor de servicii sociale. Femeile sunt încă pe un tărâm nesigur şi preferă să stea într-un sistem viciat şi să suporte violenţă domestică decât să acceseze un  serviciu”, mai explică aceasta. 
 
Tot pentru victime este disponibilă o reţea naţională de 42 de locuinţe protejate cu echipe de suport psihologic şi dezvoltare personală. Monaliza Cristea nu a putut preciza, în prezent, câte persoane au avut nevoie de ajutor de când a început starea de urgenţă în România. 
 
„Avem o colaborare foarte bună cu colegii de la Poliţie. Încă din prima zi a stării de urgenţă am luat legătura cu colegii să vedem care este metodologia sau ce se poate întâmpla. Colegii ne-au asigurat că toate se desfăşoară normal, ba chiar vor avea o vigilenţă crescută asupra situaţiilor de violenţă domestică şi vor aplica legea”, a mai spus sursa citată. 
 
- Ce pot face victimele
 
ANES informează că linia telefonică de urgenţă cu nr. unic 0800 500 333 destinată victimelor violenţei domestice şi situaţiilor de discriminare pe criteriul de sex îşi continuă activitatea, fără nicio limitare, este disponibilă, gratuită şi asigură asistenţă non-stop 24h din 24, 7 zile din 7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici