FEN precizează că menţine greva generală şi continuă conflictul de muncă

FEN precizează că a decis continuarea conflictului de muncă, inclusiv prin grevă generală pe care o va suspenda numai prin decizia membrilor de sindicat, anunţul survenind declaraţiilor liderului "Cartel Alfa" privind posibilitatea renunţării la grevă în favoarea acţiunilor de stradă.

24 afișări
Imaginea articolului FEN precizează că menţine greva generală şi continuă conflictul de muncă

FEN precizează că menţine greva generală şi continuă conflictul de muncă (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Consiliul Naţional Extraordinar al Fderaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), întrunit miercuri, a evaluat situaţia actuală din teritoriu şi a decis continuarea conflictului utilizând toate formele de protest legale: grevă generală, mitinguri şi pichetări. În paralel, FEN va utiliza şi calea instanţelor judecătoreşti pentru apărarea drepturilor membrilor săi", susţine federaţia sindicală, miercuri într-un comunicat de presă.

FEN va putea lua decizia suspendării grevei doar în momentul în care membrii de sindicat vor decide acest lucru, potrivit sursei citate.

Liderul "Cartel Alfa", unde este afiliată FEN, a declarat, miercuri că sindicaliştii FEN şi "Alma Mater" vor decide, după discuţii de miercuri, suspendarea grevei preferând să se alieze acţiunilor de stradă.

"La nivelul «Cartel Alfa», la ora actuală sunt în discuţii la nivelul structurilor proprii cei de la FEN şi «Alma Mater», dar din contactele luate, pentru că în cursul zilei de azi (n.r. miercuri) şi ei vor definitiva decizia, am înţeles că vor suspenda şi ei acţiunea de grevă, pentru că preferă să se alipească acţiunilor de stradă", a spus Hossu.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat la o conferinţă la care a fost prezent şi liderul "Cartel Alfa", suspendarea grevei generale la nivel naţional, începând cu miercuri, ora 11.00, din cauza presiunilor făcute de oameni politici şi prefecţi la adresa salariaţilor din administraţie şi a ameninţărilor cu disponibilizarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici